Banka će biti otvorena u podrumu ispod Kneževe kušaonice, simpatične ''tvrđave'' na ulazu u Kneževe Vinograde iz smjera Osijeka.

Iva Arači, voditeljica marketinga Kneževe kušaonice, naglašava kako su na tu ideju došli zbog inzistiranja kupaca. Mnogi od njih u kušaonici kupe neku od rakija, ali zamole osoblje da m do određenog datuma ostane u kušaonici.


"Kako rakija ne može biti na policama, odlučili smo napraviti svojevrsnu banku. U podrumu će biti različitih pretinaca, za litru, dvije, pet ili više, svatko će dobiti svoj ključ i biti upisan u registar. Svi kupci i ''klijenti banke'' mogu biti sigurni u takav način arhiviranja, budući da će uvjeti u banci biti idealni, u zapečaćenim staklenim bocama, uz stalnu temperaturu i tamu.


Vladalo je mišljenje kako je rakiju najbolje čuvati u drvenim bačvama, ali osim što gubici nisu zanemarivi, rakija može izgubiti na kvaliteti, te poprimiti ''štih'' drva od kojega je bačva izrađena." - upozorava Arači.


Upravo je kvaliteta ono na čemu UPRIV-ovci inzistiraju. Sve njihove rakije, naime, prepečene su i na tržište izlaze tek nakon dvije godine čuvanja. Mnogi znalci već su prepoznali benefite proizvoda iz Kneževe kušaonice, pa se i vi uvjerite u kvalitetu njihovih rakija - kneževa: Domagoj, Tomislav, Branimir i Ljudevit! 


Lijepo je početi obiteljsko ili bilo koje druženje kvalitetnom tradicionalnom rakijom, a još kad znate da vam ju čuvaju na najboljem mogućem mjestu... Živjeli!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju