Iako su mu tek 24, Tom Duckworth iz britanskog Batha živi uzbudljivije od brojnih vršnjaka. Revoltiran plaćanjem visokih stanarina i režija, Tom je ostvario svoj san i prenamijenio stari vojni kamion u kuću na kotačima.

Dao je otkaz i „zapalio pilu“ da bi posjetio zemlje i gradove koje je oduvijek htio vidjeti. Na računima je dosad uštedio tisuće kuna i tvrdi da je takav pothvat itekako isplativ.   

Kako bi vojni kamion učinio udobnim mjestom za život i putovanjem oko svijeta, trebalo mu je oko godine dana. Budući da se bavio restauracijom oldtimera i vintage automobila, to mu nije predstavljalo veliki problem. Kuća na kotačima ima struje zahvaljujući solarnoj energiji, kao i pitke vode koja se dobiva sustavom za skupljanje kišnice.

Interijer Interijer (Foto: Profimedia.hr)

Jedan od prvih poslova Tomu je bio postavljanje metalnog okvira, a zatim se bacio na postavljanje paleta koje je sakupio na gradilištima da bi ih izrezao, oblikovao i montirao na vanjske stranice. Kamion ima sve što je potrebno za život – od peći za grijanje, tuša i štednjaka do udobnog dvosjeda u gotovo sedam četvornih metara.

Do sada je Tom proputovao oko 6500 kilometara, a ideja mu je pomagati ljudima u osposobljavanju kampera i drugih vozila u domove na kotačima. Kako to izgleda, pogledajte u našoj galeriji.  

Rusko blago: Divovska rupa iznad koje se helikopteri ne usude letjeti Mir Mir - 3 Mir - 2 +1 Mir - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju