Na najkamenitijem i najizazovnijem dijelu otoka Paga, točnije iznad mjesta Zubovići, u općini Novalja, otvara se još jedna poučno-rekreativna staza pod nazivom Osapnik. Nastavak je to projekta Pag hiking i staze Kozje bedro koja je označena prošle godine u organizaciji udruge Veli škoj Zubovići. Zašto kozje, kad u Zubovićima nema niti jedne koze, i gdje se nalazi Osapnik, saznati možete u subotu 28. travnja 2018. godine kada se održava i službeno otvorenje staze, koja će obogatiti turističku ponudu cijelog otoka.

Veli škoj Zubovići - 2 Veli škoj Zubovići - 2 (Foto: Adriana Zubović)

Organizator, Udruga Veli škoj Zubovići, potrudit će se da planinari i rekreativci prođu sve lokacije koje ovaj dio otoka čine jedinstvenim. Od rudnika boksita, preko izvora vode i uskih parapeta društvo će rekreativcima praviti naši vodiči, paške ovce te razne legende, s kojima se možda pojavi i koja velebitska vila. Prolazit će se stoljetnim utabanim putevima kojima su naši djedovi i bake gonili ovce a pogled koji puca na Velebit i sve Kvarnerske otoke nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Staza će opravdati zašto Pag zovu i Mjesečevim otokom.

Staza Kozje bedro i Osapnik otvorene su cijele godine, no važno je napomenuti kako su za šetnju barbatskim kamenjarom nužno potrebne dobre tenisice ili planinarske cipele, dovoljna količina vode, napunjeni mobiteli.

Veli škoj Zubovići - 1 Veli škoj Zubovići - 1 (Foto: Elvis Šmit)

LOKACIJA: Zubovići, otok Pag

DATUM: 28.04.2018. 10:00 h s igrališta u Zubovićima

TRAJANJE: cca 2h

SMJEŠTAJ: Privatni apartmani i sobe – 100 kn po osobi na noć, ako rezervirate preko Udruge. Svi su slobodni pronaći sebi smještaj gdje im odgovara, u tom slučaju ne garantiramo cijenu. Za rezervaciju smještaja preko Udruge obratiti se na: udrugaveliskoj@gmail.com ili na 098 606 734.

ORGANIZACIJA DOGAĐAJA JE VOLONTERSKOG KARAKTERA! Poželjne su donacije u iznosu od 50 kn kako bi se pokrili troškovi kave, ručka, vode, voća i suvenira koji će biti dostupni planinarima.

PRIJAVA: prijaviti se možete na sljedećem linku: https://paghiking.com/, ili osobno na dan dolaska od 08:00 do 10:00.

NAPOMENE: potrebna oprema: planinarske cipele ili tenisice, kapa i krema za sunce, prikladna odjeća, ruksak, voda.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju