U hladne jesenske, a pogotovo zimske dana, nema bolje večere od tanko narezane pancete i pola kriške luka. Još ako je tu domaći, ili barem friški kruh... Ma može i tostirani!

Uglavnom, ako imate koju minutu vremena više za pozabaviti se igranjem s hranom, zasučite rukave i bacitre se na sljedeći recept. Nije zdrav, ali je zato i te kako ukusan!

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom

Sastojci:
Luk
Slanina
Brašno
Sol
Pivo
Ulje za prženje

Dakle, nabavite što veće glavice luka, očistite ih i narežite na centimetar debele kolutove (ringove). Luk omotajte slaninom i stavite na roštilj. Pustite ih da se peku polako, na laganoj vatri sat i pol do dva sata. Nakon sat vremena ih okrenite. Kada su gotovi, ostavite ih da se ohlade.

Dok se oni hlade pripremite tijesto za pohanje. Da! Još ćemo i pohati.
Klasično tijesto za pohanje s dodatkom piva. Umočite luk u tijesto i ubacite u vrelo ulje na nekoliko minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju.

DOBAR TEK!