Okusi Mediteran/Taste the Mediterranean festival predstavlja mediteransku kulturu življenja s naglaskom na gastronomiju i autohtone proizvode. Održava se u Šibeniku i okolici i jedini je festival u Hrvatskoj koji okuplja velik broj vrhunskih stranih i domaćih kuhara, sommeliera, umjetnika, novinara i zaljubljenika u dobru hranu.



Od 1. do 4. lipnja održava se četvrto izdanje festivala, a u program se uključilo 10 šibenskih restorana i konoba koje će u to vrijeme posluživati lokalna mediteranska jela i vina po promotivnim cijenama. Restorane ćete moći prepoznati po plavo-bijelim balonima s oznakom Taste the Mediterranean.

Prvog dana festivala na lokaciji Manastira Krka u Nacionalnom parku Krka, WSET sommelier Mira Šemić posjetitelje će voditi kroz degustaciju vrhunskih vina, a 2. lipnja na Roškom slapu održat će se kulinarski show majstora japanske kuhinje s mediteranskim štihom, chefa Ippeia Uemure.

Na ekskluzivnoj večeri, u petak navečer u marini Betina na Murteru, imat ćete priliku kušati spoj francuske i istarske kuhinje u izvedbi parižanke Flore Mikula i zagrebčanke Vesne Miletić. U subotu će se održati večera u restoranu Mediteran u Primoštenu, na kojoj će kuhati Lionel Levy, Ippei Uemura, Yoan Dessarzin i domaćin, chef Pero Savanović.



Posljednjeg dana festivala, u čuvenoj konobi Opat u NP Kornati, kuhat će mladi chef Ante Božikov. Mjesta su ograničena pa je večere i ručkove potrebno rezervirati ovdje. Visoku gastronomiju predstavit će Michelinov chef Lionel Levy i njegov chef slastičar, Yoan Dessarzin, koji će pripremiti završnu večeru Festivala Taste the Mediterranean.

U novom šibenskom bio-bistrou SHE bit će riječi o ekološkoj poljoprivredi te o rastućem trendu korištenja eko-proizvoda u ugostiteljstvu.

Subotnji program festivala održat će se u preuređenom Caffe baru Moderato Cantabile, s početkom u 10.30 sati. Tu će belgijska dizajnerica Kunty Moureau, autorica projekta Belgian Food Mood, predstaviti chefa Jeremyja Girvana koji će održati kulinarsku demonstraciju. Predstavit će se i kulinarski institut Kul in iz Siska, čiji impozantni tim vodi chef Zdravko Perić, a "Komunikacija osjetila" tema je njihovog kulinarskog showa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju