Za avanturiste koje zanima kako je to spavati u ptičjem gnijezdu ili divovskoj boci, domaćica Natalia putem Airbnba iznajmljuje prozirne kapsule na visini od 400 metara od tla. Napravljene su od kvalitetnih i otpornih materijala pa nema straha od pucanja ili nezgoda koje donose loši vremenski uvjeti. Nalaze se u blizini Cusca, nekadašnjeg glavnog grada Inka koju nazivaju i pupkom svijeta, a među svjetskim putnicima poznat je i kao polazišna točka prema Machu Picchuu.

Da biste se odmorili u kapsulama Skylodge, osim novca za putovanje potrebno je i ponešto avanturističkog duha, a pomaže i ako se ne užasavate visine. Kako biste se nagradili pogledom na mističnu Urubamba dolinu, poznatu i pod imenom Sveta dolina Inka, uživali u gurmanskoj večeri uz vino te doručak prema izboru domaćina, potrebno je popeti se do svojeg smještaja, što početnicima nije lako. No domaćini kažu da je samo jedna noć s pogledom na tisuće zvijezda iskustvo koje se ne zaboravlja te da vrijedi svih napora.

> Bravo, Šveđani! Zemlja u kojoj je smještaj besplatan!

Prema komentarima posjetitelja domaćini su izrazito strpljivi, komunikativni i zabavni, a iskustvo spavanja u "planinskom akvariju" smatraju superuzbudljivim iskustvom. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju