U Pristavi pored Tuhelja (ili Tuhlja, da se domaći ne uvrijede) i jedva dva kilometra od rijeke Sutle koja sa svojim rukavcima iscrtava filigransku granicu sa Slovenijom, iz dugog se sna probudila Vila Trnoružica, rustikalna kuća za odmor, stvorena da u njoj provedete divan vikend i odmorite se od svega.

Probuđena ljepotica

Nedavno potpuno obnovljena, ova drvena kuća s bezbroj detalja koji će vam plijeniti pogled i pričati zanimljive priče iz davnina, ima sve što vam treba za vikend u nekom drugom vremenu... a pritom se ne morate odreći suvremene udobnosti.

Vila Trnoružica ima dvije spavaće sobe i jednu kupaonicu, potpuno opremljenu kuhinju i blagovaonicu te lijepo uređenu okućnicu sa zidanim roštiljem i bunarom s prekrasnom starinskom krunom, kao i uređeni podrum s prostorom za objedovanje.

Kuća je opremljena i TV-om ravnog ekrana, internetom, klimom i lijepom peći na drva, a brojni starinski detalji probudit će u vama nostalgiju za vremenom u kojem - niste živjeli.

Vila Trnoružica Tuhelj - 7 Vila Trnoružica Tuhelj - 7 (Foto: Booking.com)

Ugodne kutke za sjedenje i opuštanje otkrit ćete na balkonima, iza kuće, u vrtu… pa se možete pomicati za suncem ili kontra njega, a bujni brežuljci Hrvatskog zagorja vjerojatno će vas natjerati i na pokret i istraživanje.

Samo 4 kilometra od Vile Trnoružice nalaze se poznate Terme Tuhelj, a jednako je blizu i Zelenjak i kojem se nalazi spomenik hrvatskoj himni i moderni multisenzorički park s lijepom šetnicom među krošnjama i sjajnim restoranom. Tek malo dalje nalaz se Kumrovec, a 16 kilometara od ove šarmantne kuće za odmor je i Veliki Tabor sa svojom romantičnom utvrdom.

Ako ste od ozbiljnijih šetnji uspnite se na Cesargradsku goru i vrh Japicu, posjetite srednjovjekovnu utvrdu spaljenu u Seljačkoj buni 1573. i planinarsku kuću Cesargrad koju vodi sjajan domar i spustite se u Klanjec, rodno mjesto Antuna Augustinčića bogate povijesno-kulturne baštine.

Vila Trnoružica bit će vam odlična baza za istraživanje zapadnog Zagorja, ali i utočište u koje se na nekoliko dana možete sakriti od cijeloga svijeta. Možete je unajmiti preko platforme Booking.com, sve ćete detalje, kao i cijene pronaći ovdje, a možete i samo maštati uz galeriju na početku ovoga teksta.

Sandra na našem otoku kristalnih zvijezda: Makadamskim putevima do predivnih uvala, pjesme cvrčaka i azurnog mora Lastovo - 1 Lastovo - 2 Lastovo - 3 +11 Lastovo - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju