Norveška podružnica njemačke automobilske tvrtke Vokswagen izmislila je novo prijevozno sredstvo – motoriziranu uredsku stolicu za još jednostavnije i lakše kretanje po tvrtki.

Visokotehnološki stolac s električnim motorom i pet kotača nadahnut je izgledom Volkswagenovih vozila. Može se voziti po ravnoj površini, ima domet 12 kilometara, a može postići maksimalnu brzinu od 20 kilometara na sat.

Opremljen je sa svjetlima i trubom kako biste mogli signalizirati svoj dolazak kolegama koji vam se nađu na putu. Na raspolaganju vam je i sustav za zabavu s ugrađenim zvučnicima kojem možete pristupiti preko dodirnog ekrana na ručki stolca te puštati glazbu po želji.

Uredski stolac napravljen po uzoru na Volkswagenova vozila Uredski stolac napravljen po uzoru na Volkswagenova vozila (Foto: Profimedia)

Ako trebate ponijeti nešto teže, zakačite teret za kuku stolca i vucite ga do željene pozicije. Stolac ima dovoljno snage da povučete i kolegu u običnom stolcu.

Da biste se lakše snašli i kretali po prostoru, tu je i stražnja kamera s odgovarajućim senzorima. Ako vam je hladno, uključite grijanje sjedala. Prije nego što krenete u izvidnicu po firmi, ne zaboravite staviti sigurnosni pojas.

Inženjeri su mislili baš na sve. Jedino nisu računali na interes javnosti. Stolac je zasad samo prototip, a još uvijek nije poznato hoće li otići u proizvodnju i biti dostupan za kupnju svim zainteresiranima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju