Za sve zaljubljenike u svemir i nebeska tijela švicarski brend Stefano Braga ponudio je sat koji nam omogućuje da znamo što se odigrava na nebu čak i kada izgubimo pojam o vremenu.

Prikaz na brojčaniku se neprestano mijenja, ovismo o tome je li noć ili dan te u kakvoj su fazi Mjesec i Sunce. Tijekom dana Sunce dominira brojčanikom da bi u sumrak palo, kada se Mjesec polako primiče i preuzima glavnu riječ. Na vidiku sve dok se ne približi zora, a dvije nebeske kugle ponovno zamijene mjesta.

Stefano Braga ovaj je model ručnog sata nazvao Hyperion. Hiperion je prema grčkoj mitologiji bog Sunca. Hiperion je jedan od Titana, Gejin i Uranov sin. Sa svojom je sestrom Tejom Helijev (Sunce), Selenin (Mjesec) i Ejin (Zora) otac.

Vodootporan sat dolazi u nekoliko varijanti, s kojima se mijenja i cijena pa tako kućište može biti od nehrđajućeg ili običnog čelika. Uz švicarski mehanizam i talijansku kožnu narukvicu kvaliteta izrade nije u pitanju. Ideja Stefana Brage bila je napraviti sat koji će svojim izgledom istaknuti ravnotežu i zakone koji vladaju u svemiru.

Priča o brendu započela je u Tramelanu, švicarskom gradiću u kojem se tradicija urarstva njeguje stoljećima, a u skladu s time njihova je filozofija ispreplesti najbolje od starog i novog. Cijena sata je od oko 1950 kuna.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju