Dosadne žice koje povezuju slušalice s izvorima zvuka polako, ali sigurno odlaze u drugi plan, a slušanje glazbe penje se na neki novi i bolji nivo. Audiofili, avanturisti koji ne mogu bez muzike u ušima, kao i mrzitelji žica dolaze na svoje jer tehnologija nezaustavljivo galopira.

Noise cancelling posljednjih je godina osobito popularna; radi se o tehnologiji koja blokira vanjsku buku, a rezultat je jasan i čist zvuk čak i pri niskim razinama glasnoće. Takva je tehnologija osobito popularna među ljudima koji puno putuju zrakoplovom, ali i vlakom ili autobusom, a funkcionira tako da mikrofon hvata buku u okolini, koja se potom blokira valovima. Budući da troši više baterije, anti-noise opcija kod nekih se slušalica može i isključiti,

Ako je vjerovati Sonyju, WF-1000XM3 potpuno bežične slušalice s funkcijom blokade buke jedne su od najboljih na tržištu. Dvostruki mikrofoni hvataju gomilu zvukova iz okruženja, bilo da je riječ o buci tijekom letova, prometu ili razgovoru na poslu.

Želite li ih upariti s pametnim telefonom ili tabletom kako biste mogli gledati video sadržaje, dobra je stvar što zvuk neće kasniti. Baterija traje do 24 sata, a s isključenom blokadom buke još i dulje. Nakon 10 minuta punjenja slušalice će raditi još do 90 minuta.

Senzori u svakoj slušalici otkrivaju nosite li jednu slušalicu ili pak obje i u skladu s time prilagođava reprodukciju, a aplikacija Headphones Connect automatski detektira što radite – putujete, hodate ili čekate, a zatim prilagođava postavke zvukova iz okruženja. Postavke se mogu i prilagoditi prema vlastitim željama.

WF-1000XM3 podržava i Google asistenta, Amazon Alexu i Siri. Uz takve mogućnosti dolazi i odgovarajuća cijena, a u Hrvatskoj se mogu nabaviti od oko 1500 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju