Uzgoj gljiva može biti vrlo izazovan proces unutar kojeg treba paziti na brojne detalje. Ako niste stručnjaci za uzgoj jestivih gljiva, ali biste i dalje željeli uživati u njihovom slasnom okusu tu je Shrooly.

Shrooly je ime novog kućanskog uređaja za uzgoj gljiva u domu. Dizajniran je tako da automatski nudi savršene uvjete za rast gljiva kao što je odgovarajuća količina svjetlosti, vlažnost zraka i provjetravanje.

Na raspolaganju su vam odvojive jedinice sa sporama jestivih gljiva koje se stavljaju u Shrooly zajedno s nešto vode. Pritisnite gumb na Shroolyju i preko aplikacije odaberete koju vrstu gljiva želite uzgojiti, a potom pustite uređaj da sam odradi taj posao.

Shrooly nudi mogućnost uzgoja oko desetak vrsta gljiva bez upotrebe pesticida i drugih štetnih dodataka – sve od zlatne bukovače preko shiitakea do baršunaste panjevčice.

Da bi gljive bile spremne za konzumaciju bit će vam potrebno sedam do 10 dana. Cijeli proces rasta, pak, možete pratiti preko ekrana kako biste znali koje je savršeno vrijeme za berbu.

Shrooly je prikupio novac za proizvodnju ovog korisnog uređaja za uzgoj gljiva preko Indiegogo kampanje, a prvi komadi trebali bi biti dostavljeni već u prosincu ove godine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju