U današnje vrijeme, kada svijet postaje sve povezaniji, putovanja postaju ne samo mogućnost, već i nužnost za one željne avanture, znanja i novih iskustava. Ponekad lako zaboravljamo na one nama najbliže destinacije, zbog kojih mnogi turisti iz cijeloga svijeta putuju na tisuće kilometara da bi ih posjetili. U nastavku vam donosimo destinacije koje veoma povoljno možete istražiti uz Crno jaje.

Slovenski biser među Alpama

Slovenija, zemlja poznata po svojoj nevjerojatnoj prirodnoj ljepoti, dom je jednog od njezinih najprepoznatljivijih dragulja - Bleda. Ovo prekrasno jezero, okruženo Julijskim Alpima, pruža prizore koji oduzimaju dah. Putovanje pruža priliku da se u jednodnevnom izletu, za cijenu od 30 eura po osobi, doživi ne samo ljepota Bleda, već i tradicionalni Festival čokolade u Radovljici.

Putovanje započinje rano ujutro iz Zagreba, a osim posjete jezeru i festivalu, uključuje i razgledavanje starog grada Radovljice, što čini ovu ponudu idealnom za ljubitelje prirode, povijesti i, naravno, čokolade. Istražite ponudu ovdje.

Proljetni vikend u srcu Mađarske

Za one željne istraživanja urbanog duha i bogate povijesti, Budimpešta nudi savršen bijeg. Dvodnevni izlet u glavni grad Mađarske doći će vas 99 eura po osobi, uključujući autobusni prijevoz i noćenje s doručkom. Posjetitelji će imati priliku prošetati od Bazilike Sv. Stjepana do tržnice puna lokalnih delicija, uz pratnju iskusnog vodiča. Drugi dan razgleda uključuje najvažnije povijesne znamenitosti i arhitektonsku ljepotu Budimpešte, učvršćujući njezin status kao jedne od najljepših europskih prijestolnica. Istražite ponudu ovdje.

Dvostruko otkriće

Dvostruki užitak putovanja nudi se kroz dvodnevni izlet u Beč i Bratislavu za 110 eura po osobi. Ovo putovanje nudi jedinstvenu priliku da se u kratkom vremenu upoznaju dva različita, ali jednako fascinantna europska grada. U Beču, putnici će obići slavne znamenitosti poput Ring Strasse i katedrale sv. Stjepana, dok će u Bratislavi istražiti povijesni dvorac i šarmantne ulice starog grada. Ovaj paket, koji uključuje noćenje s doručkom, idealan je za one koji žele uroniti u bogatstvo europske kulture i povijesti. Istražite ponudu ovdje.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju