Bez obzira na godišnje doba, Cipar pruža široku priliku da doživite nešto novo, zanimljivo i uzbudljivo, uključujući razne aktivnosti, događaje, običaje i mjesta koja su jedinstvena i posebna za otok.

Malo se osjećaja može usporediti s onim kada koračate toplim pijeskom... Sunce vam ljubi kožu, a vaša osjetila upijaju svježi, slani povjetarac i beskrajne poglede na blistave plave vode. Ovaj idilični prizor u kojem se može uživati veći dio godine na Cipru, nudi bezbroj iskustava, od potpunog opuštanja, sunčanja s pićem u ruci, do uzbuđenja i izazova isprobavanja novog vodenog sporta.

Cipar je mali otok s dugom poviješću i bogatom kulturom koja se proteže kroz 11 tisuća godina, što ga čini jednom od najstarijih civilizacija na Mediteranu - o čemu svjedoče mnoge fascinantne kulturne znamenitosti, muzeji, spomenici i galerije. Smješten na raskrižju tri kontinenata - Europe, Azije i Afrike - jedinstven zemljopisni položaj otoka igrao je važnu ulogu u njegovoj burnoj prošlosti od antičkih vremena.

Njegovim stanovnicima iz pretpovijesnog doba prije 3500 godina pridružili su se mikenski Grci, koji su uveli i uspostavili svoju civilizaciju, čime su trajno usadili grčke korijene otoka. Nakon toga uslijedile su mnoge druge kulture, uključujući Feničane, Asirce, Egipćane, Rimljane, France, Mlečane, Osmanlije i Britance, koji su svi ostavili vidljive ostatke svog prijelaza i tako stvorili mozaik različitih kultura koje danas ostaju za istraživanje svim turistima.

Od Zagreba do Pafosa možete u sljedećim terminima:

30.5. 2022. – 1. 6. 2022. – 106 kn
18.5. 2022. – 1. 6. 2022. – 144 kn
25.5. 2022. – 8. 6. 2022. – 249 kn

Let do Pafosa iz Zagreba traje nešto manje od 3 sata, a putujete RyanAirom. U cijenu vam je uračunata i jedna torba - ručna prtljaga koju možete smjestiti ispod sjedala ispred sebe. Svakako vam savjetujemo da prije polaska kupite i dodatnu prtljagu ako za to imate potrebe, a više informacija o cijenama i opcijama možete istražiti ovdje.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi na Cipru. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju