Malta nudi uzbudljiv kontrast boja: azurno mediteransku, nježni vapnenac boje meda koji karakterizira arhitekturu i vedro nebo. Turističke atrakcije ovdje se nalaze na svakom koraku.

Očekuje vas i jedinstveni povijesni prizor - hramovi, palače, katedrale i utvrde na svakom su koraku. Zvuk igra važnu ulogu u životu otoka. Kombinacija vatrometa i marševa seoskih bendova pretvara ljetnu noć u posebno sjećanje.

Lokalni restorani nude kreativan izbor primamljivih jelovnika. Nakon večere, noćni klubovi, vinski barovi i kockarnice mame turiste raznim uzbuđenjima. Drugim riječima, zabava vam je ovdje zagarantirana. Da biste iskusili sve ovo, nećete morati putovati daleko. Samo dva sata leta od Budimpešte iz koje do Malte možemo pronaći karte za manje od 100 eura po osobi.

Do Malte (Luqa) u srpnju iz "susjedne" Budimpešte možete u sljedećim terminima:

2. 7. 2021. – 5. 7. 2021. – 675kn
5. 7. 2021. – 9. 7. 2021. – 675 kn
12. 7. 2021. – 19. 7. 2021. – 637 kn
16. 7. 2021. – 21. 7. 2021. – 781kn
23. 7. 2021. – 30. 7. 2021. – 637 kn

Let do Luqe iz Budimpešte traje oko 2 sata, a putujete kompanijom Ryan Air. Ako vas brine dopuštena veličina kufera, pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu, a podsjetite se i zašto se cijene avionskih karti toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Politika prtljage kod Ryan Air kompanije

U navedenu cijenu uključena je jedna torba (ruksak ili torba za laptop) dimenzija 40 x 25 x 20 cm, koju sa sobom na avion unosite besplatno, no za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija potražite ovdje.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi na Malti. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Ako se odlučite na putovanje do Malte iz Budimpešte, svakako razmislite o tome da jedan ili dva dana nakon ili prije puta provedete u mađarskoj metropoli. Istražite naš članak o zanimljivim činjenicama o Budimpešti koje (možda) niste znali te produžite svoje putovanje zanimljivom avanturom. Poželite li saznati više informacija o tome što na Malti možete doživjeti, posjetite stranice turističke zajednice Malte na adresi www.visitmalta.com.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega, uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju