Rovinj je zaista jedno od najljepših mjesta za posjetiti na obali. Izvrsna hrana, bistro more, a ono što je stvarno posebno su ljudi. Ako još niste bili, idite i napravite plan. Sada.

Sjaj Rovinja s kućama pastelnih boja u starom gradu je divan. Po cijelom su gradu kamene staze s arhitekturom u baroknom i venecijanskom stilu. Zapravo se čini kao da hodate kroz stoljeća, gotovo kao da je vrijeme stalo. Postoje utabani putevi u gradu, no vrlo malo je potrebno da zalutate i na ulici budete sami samcati. Stari grad Rovinja bez sumnje je najimpresivniji i najšarmantniji dio grada. Brdoviti stari grad nekada je bio odvojen od kopna kanalom, no 1763. godine oni su povezani.

Rovinj je nekoć bio dio Mletačke Republike (od 1283. do 1797.) dok nije stigao Napoleon Bonaparte i okončao tisućljeće mletačke moći na Jadranu. Kada šetate gradom, svugdje ćete uočiti venecijanske lavove, poput Luka Balbi, kasno-renesansne sahat kule i zdenca. Zaputite li se do gradske vijećnice uočit ćete nešto zaista divno - sat gradske vijećnice. Sat je iz sredine 19. stoljeća i sa strane ima venecijanskog lava, simbol Serenissime.

Kada posjetite Rovinj, prvo što ćete primijetiti je dominirajuća crkva i zvonik na vrhu brda. Posvećena je mladoj djevojci, Svetoj Eufemiji, a njena priča očarava mnoge posjetitelje. Pozivamo vas da je posjetite i istražite.

Rovinj nije voljen samo po šarmantnim ulicama i arhitekturi; također se nalazi tik uz more što ga čini popularnim za kupanje i sunčanje. Iako nema bijelih pješčanih plaža kao na egzotičnim destinacijama, more je kristalno bistro, a litice služe kao izvrsno mjesto za skakanje i cijelom krajoliku pridodaju malo drame.

Poželite li istražiti Rovinj, svega četiri kilometra sjeverno od Rovinja u staroj borovoj šumi tik do mora, nalazi se turističko naselje Amarin koje pruža idealno opušteno mediteransko ozračje. Omiljeno odredište za obitelji s djecom, usred zelenila, nadomak mora, sa pogledom na stari grad Rovinja zadovoljiti će ljubitelje klasike, ali i one koji teže dizajnerskom potpisu i modernom stilu uređenja uz bogatu ponudu sportskih i zabavnih sadržaja, cjelodnevne programe animacije za sve uzraste te brojne restorane i barove. Naravno, tu je i plaža kao i ogroman vanjski bazen. Uživati možete i u delicijama restorana, a u Amarinu ih se nalazi čak nekoliko. Lumina Pub & Restaurant (à la carte), Pizzeria Kandela, Planika Grill Restaurant, Garden Bar, Pool Bar, slastičarnica Barluma i Fast Food pobrinuti će se da nećete biti gladni.

Potraži trenutno aktualnu ponudu na portalu Crno jaje koja vam donosi 2 noćenja s polupansionom za 2 osobe u Standard sobi/studiju ili 4 osobe u Premium apartmanu, vanjski bazen, animacijski program za djecu i to sve za već 1.349 kuna!

U Rovinju vam zaista neće biti dosadno. Ovo je grad koji pruža pregršt aktivnosti, restorana i atrakcija, no sigurni smo da se nećete htjeti odvojiti od bazena i plaže, pogotovo nakon dugo zasluženog godišnjeg odmora kojeg sigurno jedva čekate.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju