Tvrtka Floating Motors donosi na tržište zanimljivu novost – motorna plovila u obliku popularnih automobila. Linija je nadahnuta favoritima s ceste od Fiata 500, preko Minija do kampera Volswagena ili čak Jaguara Type-T.

Umjesto na šasiju s gumama savršene replike poznatih karoserija bile bi postavljene na bazu nalik katamaranu ili hidrogliseru. Zasad je sve samo još koncept talijanskog dizajnera Pierpaola Lazzarinija koji se specijalizirao za projektiranje unikatnih plovila – od luksuznih jahti do trajekata.

Slika nije dostupna Odabrano Dva broda u jednom: Megajahta koju si može priuštiti samo šaka ljudi na svijetu

Lazzarini želi da se svaki model plovila prilagođava željama potencijalnih kupaca bez obzira planiraju li plutajuće automobile voziti u slobodno vrijeme ili ih transformirati u atraktivni vodeni taksi za poslovne pustolovine.

Moći će se birati plovila s električnim ili standardnim vanbrodskim motorima, a veći modeli ispod „poklopca“ trebali bi skrivati i prostor za sunčanje i uživanje na vodi.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Nevjerojatna preciznost! Kako 13,4 metra široku superjahtu "provući" kroz kanal od 14 metara?

Floating Motors trenutno traži investitore za realizaciju projekta, a ako ostvare sve svoje ciljeve prvi plutajući automobili na tržištu bi se trebali naći već sljedeće godine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju