Kreis šalica je biorazgradiva šalica za višekratnu upotrebu koja je napravljena od recikliranih zrna kave i drugih materijala biljnog porijekla. Točnije, napravljena je od taloga popijene kave prikupljenog iz kafića, restorana i drugih ugostiteljskih objekata.

Pretpostavlja se da se svakoga dana popije otprilike 2 milijardi šalica kave diljem svijeta. Umjesto da ogromne količine tog taloga završe na odlagalištima otpada te izazovu ekološke probleme poput zagađenja tla i proizvodnje stakleničkih plinova, Coffee Kreis je pronašao način kako da dio tog „otpada“ transformira u korisnu alternativu papirnatim čašama za jednokratnu upotrebu.

Ne čudi stoga što je proizvodu dano ime kreis koje u prijevodu s njemačkog jezika označava krug te oponaša kružni ciklus regeneracije prirodnih materijala u održivi proizvod.

Šalica za kavu napravljena od taloga kave Šalica za kavu napravljena od taloga kave (Foto: Uz dopuštenje Coffee Kreis)

Kreis šalicu karakterizira dvoslojna izolacija koja omogućava da vaša kave ostane topla ili hladna – ovisno o tome kako ju pijete – što je duže moguće. Iznimno je izdržljiva, odnosno otporna na lomljenje.

Dolazi u dvije verzije – Kreis Travel Cup ili visoka čaša od 415 ml s poklopcem namijenjena ispijanju kave u pokretu, te Kreis Latte Cup (335 ml) s pripadajućim tanjurićem koja je idealna za pijuckanje kave s mlijekom.

Obje šalice mogu se prati u perilici posuđa te su namijenjene za privatne potrebe, ali i komercijalne svrhe. Povrh svega i sama Kreis šalica ima lijepu aromu kave i prije nego što u nju ulijte svoj omiljeni smeđi napitak.

Financijska sredstva za proizvodnju Kreis šalica prikupljaju se preko crowdfunding kampanja na Kickstarteru i Indiegogou. Šalice bi trebale krenuti vrlo skoro u proizvodnju, a prvi primjerci bit će dostavljeni svojim sretnim vlasnicima početkom sljedeće godine.

Nova lica džezve: Moderna rješenja mladih dizajnera koja mijenjaju način na koji uživamo u kavi 2. mjesto Noa Poljak Min&Mal 1. mjesto Niko Sentić Ritual 3. mjesto Dora Pavešić Skrivena žličica +1 Dobitnici nagrade Moderna džezva, mentori Studija dizajna, predstavnici Barcaffea

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju