Domaći čvarci, kolinjsko zelje, kobasice, jetrica, krvavice i tradicionalne slastice samo su dio gastronomske ponude svojstvene nekadašnjim gastro folklorom vezanom uz kolinje. Ako k tome dodamo vrhunska "vina z peskov" i zabavnu tamburašku glazbu, doživljaj za sva osjetila je zagarantiran. Rezervirajte vikend od 18. do 20. veljače za odmor ispunjen gastronomskim delicijama.

Ponuda na portalu Crno Jaje poziva vas u Hotel Picok, smješten u Đurđevcu, a na nezaboravan gastro doživljaj u pitoresknom bilogorskom selu Sveta Ana koji će se održati 19. veljače. Za selo Sveta Ana ste već možda i čuli, s obzirom da je poznato po odličnoj kukuruznoj zlevanki i prekrasnoj očuvanoj vodenici.

U cijenu od 1.333 kune je uključen smještaj u Hotelu Picok za dvije osobe, korištenje hotelskog bazena i jacuzzija, SPA relaxa - finska, parna i infracrvena sauna te dodatna pogodnost - 20% popusta na ostale tretmane u Wellness centru! Svakako se zaputite i do multimedijalnog centra za posjetitelje Đurđevački pijesci čija ulaznica je uključena u cijenu paketa.

Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci na multimedijalan način posjetiteljima kroz koncept proširene stvarnosti u zatvorenom prostoru prezentira sve posebnosti pustinjskog krajolika i bogatstvo raznolikosti životinjskog i biljnog svijeta koji živi na pijescima i to neovisno o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima.

Đurđevački pijesci su zaštićeno botaničko područje, osebujnog staništa s velikim brojem endemičkih vrsta, jedinstvene flore i faune, te vidljivim oblicima pješčanih dina. Površinom zauzimaju oko 20 hektara i dio toga je proglašen posebnim geografsko-botaničkim rezervatom kao lako prepoznatljivim i jedinstvenim staništem u Hrvatskoj, a za sve posjetitelje preporučamo i posjet Hrvatskoj Sahari, mini životinjskom parku u kojem se možete podružiti čak i s devama.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju