Kalifornijski start-up Pebble, koji se specijalizirao za električne kampere, predstavio je i svoj novi proizvod – električnu putnu prikolicu pod imenom Pebble Flow. Riječ o aerodinamičnoj prikolici s ugrađenim električnim motorom kojom se upravlja uz pomoć aplikacije za pametni telefon.

Ova aplikacija svojevrsni je daljinski upravljač za prikolicu s kojom je možete čak i premjestiti – bez da je prvotno pričvrstite za vozilo – kada želite promijeniti poziciju u kampu.

Ne treba vam posebni priručnik da biste shvatili kako se upravlja i održava Pebble Flow, sve ćete saznati iz njihove aplikacije.

Uz pomoć aplikacije moći ćete parkirati vozilo na skučenom prostoru i bez previše problema, ali i postaviti kamp na željenom mjestu za svega nekoliko sekundi. Ne čudi stoga što brojni govore da Pebble Flow predstavlja budućnost kampiranja.

Unutrašnjost prikolice možete prilagoditi svojim potrebama Unutrašnjost prikolice možete prilagoditi svojim potrebama (Foto: Profimedia)

Kada želite krenuti na put, aplikacija će vam pomoći i da pripremite prikolicu za automatsko spajanje s vozilom, uvući će tendu i stepenice te ugasiti svjetla.

Pebble Flow ima bateriju od 45 kWh koja se može puniti uz pomoć solarnih ploča postavljenih na krov prikolice. Prikolica je duga 7,6 metara, a široka oko 2 metara. Obuhvaća spavaću sobu s pomičnim krevetom za četiri osobe, kuhinju i kupaonicu.

Proizvod će biti premijerno prikazan na automobilskom sajmu u Los Angelesu u Sjedinjenim Američkim Državama u studenom ove godine, a prvi primjerci trebali bi biti isporučeni zainteresiranim korisnicima do kraja 2024. Početna cijena joj je oko 102,000 eura.

Putujuće kuće: Prikolice za bijeg u prirodu koje se lako rasklapaju u dnevni boravak, kuhinju i spavaću sobu Camp365 - 1 Camp365 - 2 Camp365 - 4 +0 Camp365 - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju