Nekad ste na plažu nosili luft-madrac, bjesomučno ga puhali dok valjda ne potrošite cijeli kapacitet pluća. Bila su to lijepa vremena, jer nema boljeg osjećaja nego nakon tog napora izvaliti se na luftić i otplutati, a ako ste iz Češke, velike su šanse da su vas spašavali na pola kanala...

No danas možete jednako tako guštati, i to da ne ostanete bez zraka. Posljednjih godina prilično su popularne daske na napuhavanje, a ona koju proizvodi Red Paddle Co, 9'6“ Compact, jedna je od najboljih u ponudi, ali i ako kupite neku drugu – nećete pogriješiti.

Uz dasku ćete dobiti i dvostruku pumpu i veslo, a odlično je što sve to stane u ruksak koji bacite na leđa, sjednete na bajk i otpedalirate do prve plaže. Modernog dizajna, garantira kako ćete na sebe navući bijes i onih koji si je ne mogu priuštiti. To i jest problem, jer koliko god da je daska dobra, cijena od oko 1000 eura baš i ne zvuči dobro. No uvijek možete hvatati neke akcije, makar je kupili na kraju ljeta, pa njome zaveslali tek u 2020.

Inače, daske na napuhavanje zbog napretka tehnologije gotovo su istisnule obične, čvrste daske. Ako ste navikli na tvrdu, super je što ih možete napumpati gotovo do iste čvrstoće, a u istoj dasci jednako dobro mogu uživati i profesionalci, ali i amateri.

Sve u svemu, ako želite isprobati Stand Up Paddling, možda ne bi bilo loše da za početak unajmite dasku, pa ako vam se svidi i odlučite se time baviti, izdvojite novac i budete faca na svakoj plaži!

Gliser na napuhavanje s kojim ćete se osjećati kao milijunaš na ljetovanju Gliser na napuhavanje - 5 Gliser na napuhavanje - 4 Gliser na napuhavanje - 3 +4 Gliser na napuhavanje - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju