Rovinj, biser zapadne Istre, poznat po svojim slikovitim uličicama, romantičnim pogledima i bogatoj kulturnoj baštini, postaje idealna destinacija upravo u jesenskim mjesecima. Turistička vreva je zamijenjena mirnijim ugođajem, a popularna događanja poput Weekend Media Festivala su završena, pružajući posjetiteljima priliku da dožive grad u njegovom najautentičnijem obliku. Sada, putem portala Crno jaje, možete iskoristiti ekskluzivnu ponudu za vrhunski jesenski odmor u renomiranom Hotelu Lone by Maistra.

Rovinj nakon ljeta

Kada ljetna vreva utihne, Rovinj postaje savršeno mjesto za sve one koji žele istražiti grad bez gužvi i doživjeti njegovu pravu ljepotu. Više nećete čekati u redovima za stol u lokalnim restoranima, niti dijeliti najljepše vidikovce s desecima turista. Kroz uske uličice povijesne jezgre, koja se poput poluotoka proteže prema plavetnilu mora, čut ćete samo šum valova i korake rijetkih šetača.

Hotel Lone u Rovinju - 3 Hotel Lone u Rovinju - 3 (Foto: Crno jaje)

Jedna od zanimljivosti o Rovinju jest da su mnoge njegove kuće, posebno one uz samu obalu, građene s izlazima izravno na more. U prošlosti stanovnici su se često koristili morem umjesto uobičajenih ulica! Legenda kaže da su se Rovinjci tako lakše branili od gusarskih napada, a mnoge stare kuće i danas nose priče o hrabrim mornarima i ljubavima na obali.

Hotel kao umjetničko djelo

Nakon istraživanja, povratak u Hotel Lone bit će poseban doživljaj. Smješten u mirnom okruženju park-šume Zlatni rt, ovaj hotel nije samo mjesto za boravak, već i pravo umjetničko djelo. Lone, koji su sagradili najbolji hrvatski arhitekti i dizajneri, oduševljava spojem suvremenog dizajna i prirodne ljepote. Prostrane sobe s pogledom na park-šumu i bogatim doručkom ujutro, mirisi mediteranskih začina u hotelskim restoranima, te mogućnost uživanja u vrhunskim wellness tretmanima, čine ga pravom oazom luksuza i opuštanja.

Poseban detalj koji se ističe u Hotelu Lone su takozvane "potopljene sobe" unutar wellness zone. Riječ je o jedinstvenim prostorijama u kojima gost može plutati na hidromasažnim ležajevima uz ambijentalnu rasvjetu, što stvara jedinstveni osjećaj bestežinskog stanja – idealno za one koji žele pobjeći od stresa i prepustiti se osjećaju potpunog mira.

Ako se želite još više povezati s prirodom, obližnja park-šuma Zlatni rt nudi pregršt staza za bicikliste i pješake. Zlatni rt, sa svojim visokim borovima, jedinstven je krajolik koji je ujedno i najstariji zaštićeni park u Istri. Jesenske boje i miris borova ovdje stvaraju gotovo nestvaran prizor.

Poželite li iskusiti Rovinj u njegovom najmirnijem i najčarobnijem izdanju, zaputite se do portala Crno jaje Premium na kojem ćete pronaći ponudu koja uključuje 2 noćenja s doručkom za dvije osobe (jedno dijete do 3 godine gratis), uz korištenje Wellness i Spa zone te bazena, za samo 398 eura. Istražite ponudu ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju