Uska sjedala, malo prostora za noge, još ako volite sjediti do prozora, a na dužem ste letu pa ćete morati "preći preko" suputnika da biste došli do wc-a... Da, tako većinom svi danas letimo.

Ali, zamislite ovu budućnost, nadamo se ne daleku. Sve je prilagođeno putniku, a novi dizajn aviona posvećen je upravo tome - prilagodbi. Sve u kabini može se pomicati, sjedala se pomiču lijevo-desno, naprijed-nazad, po volji putnika, pa si tako možete napraviti i prostor da sjedalo poptuno spustite i legnete na njega. I uživate u prekrasnom pogledu van, jer je avion napravljen od prozirnog matrijala.

Umjesto razreda tu su sada zone za rekreaciju, koje se također prilagođavaju putnicima. Hoćete igrati golf? Nema problema. A popiti nešto uz šank? Može i to. Zapravo, čitava struktura aviona promijenila bi se tako da bi se u "okvir" umetale kapsule prilagođene raznim željama putnika.

Airbus već je najavio promjene u svojim avionima, nazvane concept plane, a kažu da bi se te super ugodne letjelice u zraku mogle naći već za nekoliko godina. Mi jedva čekamo.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju