S ciljem promocije malih domaćih proizvođača i upoznavanja posjetitelja s hrvatskim tradicijskim proizvodima, Mali plac i Croatian Design Superstore udružuju se u novi projekt predstavljanja lokalnih, autohtonih hrvatskih gastro-proizvoda.

Iako prvenstveno posvećen hrvatskom dizajnu, Croatian Design Superstore od rujna postaje bogatiji za jedinstvenu gastro-priču s fokusom na 'hranu s izvora', autohtone i prirodno uzgojene hrvatske proizvode koje pod svojom kapom okuplja Mali plac, poznata mala mobilna tržnica lokalnih, organskih proizvoda. Jaka poveznica Malog placa i Croatian Design Superstora proizlazi iz, iako fokusom različitih, u osnovi zajedničkih nastojanja afirmiranja hrvatskog, autohtonog i originalnog, što ovu suradnju čini tek najavom njihovih daljnjih aktivnosti.

'Trudimo se da posjet Supestoreu zaista bude cjelovito i zanimljivo dizajnersko iskustvo u svakom pogledu, kontinuirano koristeći café kao poligon za nove dizajnerske koncepte i ideje. Upravo se zato suradnja s Malim placem čini prirodnim korakom naprijed', kaže Ira Payer, kreativna direktorica platforme.

Mali plac će, za početak, u Croatian Design Superstoreu gostovati dvije subote, 17. rujna i 1. listopada, a zdrava nabavka sezonskih namirnica, uz kušanje gastro-delicija domaćih OPG-ova, moći će se obaviti oba dana između 10 i 16 sati. Posjetitelji će u to vrijeme imati priliku i upoznati se s malim proizvođačima iz raznih regija Hrvatske te doznati sve što ih zanima o njihovim proizvodima.

Na popisu mnogobrojnih namirnica Malog placa su i delicije koje se ne mogu pronaći na uobičajenim prodajnim mjestima, a koje ćete ovom prilikom moći kupiti u CDSS-u. Među njima su i proizvodi Slow Food Internationala: Pelješki varenik i češnjak iz Ljubitovice, tradicionalni sir prgice, domaće suhe smokve, sušene eko-rajčice, besvkasni kruh po staroj recepturi, eko-maline i sirove veganske torte.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju