Kafić u Oslu nije otvoren kako bi služio za zabavu, podsjećao na dobre trenutke ili da biste u njemu zaplesali. Ne, on vas samo može učiniti tužnima, ali unatoč tome, ljudi i dalje žele u njemu provoditi vrijeme.

Misfornoyelsesbar (bar nezadovoljstva) kreira osjećaj nelagode i tjeskobe za sve posjetitelje, a takvu je reputaciju stekao i prije samog otvaranja. Kad se otvorio 2017. godine kafić je mijenjao radno vrijeme  non-stop, i to bez prethodne najave, pa mnogi znatiželjnici dolaskom ovdje često poljube vrata. Ovih dana rade uglavnom tri dana u tjednu: četvrtkom od 16 do 01 sat, a petkom i subotom od 16 do 03 sata.

U kafiću se nalaze tri sobe, nazvane paranoja, shizofrenija i anksioznost, a svaka je dizajnirana tako da vas podsjeti na određeni poremećaj. Tako je soba paranoje ispunjena stotinama očiju koje vas gledaju, soba shizofrenije neonskim svjetlima, dok anksioznost simboliziraju izbezumljena lica.

Ovakav unutrašnji dizajn nije slučajan, a zanimljivost je kako je na mjestu kafića nekad bila ludnica. Skrivena soba koja se nalazi na prvom katu posvećena je svima onima koji su ovdje liječeni, ali za posjetitelje ovo je čista horor-soba.

Za razliku od ostalih kafića gdje svi rado čekaju happy hour, ovdje postoji unhappy hour u kojem cijene pića rastu, a osoblje postaje izrazito neljubazno i bezobrazno. Tu bizarnostima nije kraj, pa recimo kako trudnice imaju dodatni popust na alkoholna pića.

Ovaj čudni bar smislio je umjetnik Christopher Nielsen, a uz kafić, tu se nalazi i likovna galerija. Služi ponajprije kako bi provocirao, a koliko će dugo opstati, ostaje nam vidjeti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju