Prvi mobilni hostel u svijetu pod imenom Nearby ideja je hrvatske startup tvrtke iza koje stoje Ivan Malić, Mihovil Grgurić i Tin Vidović. Glavni joj je cilj osigurati udoban, siguran i povoljan smještaj na mjestima na kojima inače nisu dostupni hosteli i hoteli, poput izoliranih površina u prirodi na kojima se održavaju glazbeni festivali.

Mobilni hostel je konstruiran tako da se može postaviti na bilo kojoj ravnoj površini u samo trideset minuta. Odjednom može primiti 26 gostiju – ima 7 soba s po dva kreveta, jednu sobu s četiri kreveta i jednu s osam ležajeva.



Opremljen je toaletima i mjestima za tuširanje, kao i sustavom za grijanje i hlađenje. Nearby hostel zvučno je i termalno izoliran, osigurava punjenje baterija za mobitele, priključak za internet, a pruža i osnovni prostor sa stolicama i stolovima za objed i druženje.

U želji da izgradi prototip prvog mobilnog hostela u svijetu, hrvatski startup pokrenuo je Indiegogo kampanju za prikupljanje sredstva. U sljedećih mjesec dana potrebno je skupiti nešto više od 109.000 američkih dolara (oko 730.000 tisuća kuna), kako bi ova ideja mogla postati stvarnost.

U videu pogledajte kako su domaći momci došli na ideju za prvi mobilni hostel u svijetu, te kako bi on trebao izgledati.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju