Do danas vam je grad Meka u Saudijskoj Arabiji zasigurno bio poznat tek kao rodno mjesto proroka Muhameda. No uskoro, prema svemu sudeći najkasnije za dvije godine, Meka bi trebala postati slavna i širom svijeta – zahvaljujući najvećem hotelu na svijetu.

Naime, hotel imena Abraj Kudai čije se otvorenje očekuje sljedeće godine (iako je po zadnjim informacija vjerojatnije 2018.) sastojat će se od 12 tornjeva, 10 tisuća soba, 70 restorana i nekoliko heliodromova. Nama je posebno za oko zapeo broj restorana, jer neki gradovi ih imaju manje nego što će ih imati ovaj hotel.

 

A photo posted by The World's Biggest (@big.uz) on


Od 12 tornjeva, dva bi trebala biti posebna, skuplja od ostalih i rezervirana za posebnu klijentelu. S obzirom da je površina hotela 1,4 milijuna kvadratnih metara, jasno je da će se unutar njega nalaziti i ogromna kongresna dvorana.

> Sigurno ga niste ovako zamišljali: Najbolji hotel na svijetu

Sigurno se pitate koliko ovo čudo košta. Pitali smo se i mi, pa smo našli podatak da su ukupni troškovi izgradnje nevjerojatnih 3,5 milijardi dolara. Hm, možda da nekako nagovorimo Saudijce da naprave manji hotel, a dio daju Lijepoj Našoj za krpanje proračuna?
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju