Predivni su mali mostovi poput talijanskih Rialta i Ponte Vecchia. Impresivno je ugledati i Golden Gate u San Franciscu, ali da bi prešli ove mostove zbilja treba imati viška hrabrosti!

Ako se bojite visine, možda je bolje da odmah odustanete od ovog članka, jer su i slike s ovih mjesta dovoljno zastrašujuće. Donosimo neke od najriskantnijih i strašnih mostova koje često prelaze samo oni željni lude avanture.

S druge strane, oni koji pate od vrtoglavice vjerojatno ne žele ni znati da u Francuskoj postoji najviši most na svijetu 'Millau Viaduct' , koji se nalazi na 343 metra visine, a nekad kad se po njemu vozite, prolazite kroz oblake!

Jedan od najstrašnijih mostova po kojem ne bi rado ni hodao naš superheroj iz naslova, nalazi se u Pakistanu. Hussaini viseći most je drven, a svaka daska na njemu je poprilično udaljena od ove druge, tako da, nije nemoguće šetnju po njemu završiti kao (s)pokojan čovjek.

 

 

A photo posted by BusinessPlusTv (@businessplustv) on

 

Ipak, ovo nije jedini most koji će preplašiti čak i iskusne istraživače. Svake godine lokalno stanovništvo u jednom peruanskom selu napravi most od trave i drveća, koji ima kratak rok trajanja. Dok je 'živ', turisti plaćaju da bi njime hodali. Mi nekako radije ne bismo platili nošenje glave u torbi…


U strašne mostove još spada onaj na Yuntai planini u Kini, gdje je nedavno staklo počelo pucati. Naravno da je to izazvalo paniku, a most se sad trenutačno obnavlja. Ništa manje strašan nije ni prirodni most u Arizoni, nazvan 'Đavolji most.'

No, da ne bi samo pričali o mostovima, dovoljno je da sljedeće slike kažu same za sebe…

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju