Kako do orgazma? Čarapama!

Zaključak: Seks u čarapama pomaže pri orgazmu
Ukoliko mrzite čarape u krevetu, ovo se čini kao loša vijest za vas, s obzirom kako su Nizozemski znanstvenici u svom istraživanju zaključili da je vođenje ljubavi u čarapama - dobro za orgazam! Studija je pokazala kako je u početku tek 50% ispitanica doživjelo orgazam, dok se s čarapama ta brojka popela na 80%. Također, eksperiment je pokazao da i muškarci u čarapama lakše dožive orgazam. Ako pitate nas, sve ovo nam se čini posve suludo. Ali nije da nećemo probati...

Težina duše
Zaključak: Duša teži 21 gram
Doktor Duncan MacDougall u medicinskoj će znanosti ostati upisan po svom pokušaju mjerenja težine ljudske duše. MacDougall je šest pacijenata na samrti prenio na krevet s ugrađenom vagom, te bi u trenutku smrti, bilježio gubitak težine. Iako je ova teorija vremenom postala i ostala popularna, činjenica je da je samo šesti pacijent izgubio 21 gram. Svejedno, i danas se priča kako duša teži 21 gram, o čemu govori i istoimeni film iz 2003. godine.

Mahanje glavom na koncertima
Zaključak: Mahanje glavom može oštetiti mozak
Metalci, čuvajte se! Australski istraživači proveli su istraživanje koje je pokazalo kako mahanje glavom na koncertima može izazvati ozljedu vrata, ili blage posljedice za mozak. Rizik je direktno povezan s intenzitetom pjesme, te što je heavy metal pjesma jača i brža, po ovom istraživanju - ona je i opasnija. Sve nam se čini kako će metalci morati prijeći na sentiše…


Božja kaciga
Zaključak: Komunikacija s Bogom ipak nije moguća
Michael Persinger hvalio se svojim izumom kojeg je nazvao „Božja kaciga“, a njome se navodno moglo komunicirati s Bogom i duhovima. Ipak, riječ je bila samo o tome da je njegova kaciga utjecala na magnetno polje mozga zbog čega je 80% ispitanika tvrdilo kako komunicira s Bogom ili nekom preminulom osobom. Istina je kako je ova kaciga samo izazivala jake halucinacije, ništa drugo.

Spavanje otvorenih očiju
Zaključak: Moguće je!
Ian Oswald, psihijatar sa sveučilišta u Edinburghu pokušavao je otkriti može li osoba zaspati u neuobičajenim okolnostima. Tako je u istraživanju zalijepio kapke ispitanicima da ne mogu zatvoriti oči, a ispred njih stavio trepereće svjetlo. Uz to, dao im je i elektrošokove i puštao glasnu glazbu. Unatoč tome, svi ispitanici su na kraju zaspali, a neki čak i nakon 10 minuta.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju