Umorni ste od lutanja hodnicima i razgledavanja vrijednih umjetnina i rijetkih drevnih artefakata? Promijenite svoje kulturno iskustvo obilaskom ovih čudnih svjetskih muzeja.

Muzej pletene lopte

Obilazak počinjemo zbilja bizarno. Ako ste uvijek htjeli vidjeti najveću loptu koju je ispleo jedan čovjek, onda je ovaj muzej u Darwinu u Minnesoti prava stvar za vas. Naime, cijeli je posvećen 'remek djelu' Francisa Johnsona, koji je loptu pleo 29 godina, sve dok nije postala teška gotovo devet tona!

Muzej loše umjetnosti

Zaboravite njujoršku MOMU i posjetite MOBA (Museum of Bad Arts) u Massachusettsu. Zastrašujući autoportreti i neukus na sve strane jasno vam daju do znanja da ovdje nećete naći Van Gogha ili Picassa, ali da ćete se dobro nasmijati.

Muzej psećih ogrlica

Englezi su zbilja šašavi, pa se tako u Leedsu nalazi muzej psećih ogrlica. Nalazi se u dvorcu i odnosi se na razdoblje baroka. I dalje ovo ne zvuči kao najzanimljivija stvar, ali ako vas zanima što su nekad nosili četveronožni prijatelji, možda posjeta ovom muzeju neće biti loša.



Muzej toaleta

Ovaj neobični muzej koji vas vodi kroz povijest toaleta smjestio se u Delhiju u Indiji. Ako vas zanima kako su izgledali prvi toaleti, još od 2500 godina prije Nove ere pa sve od ovih danas, onda ste na pravom mjestu.

Muzej kosilica

Evo nas ponovo u Britaniji. Ovo će posebno cijeniti oni koji vole uređenje vrta, a moći će vidjeti i kosilicu koja je pripadala princu Charlesu i princezi Diani. Također, muzej sadrži i prvu kosilicu ikad napravljenu.

Muzej kriptozoologije

Kriptozoologija proučava životinje i bića za koje nije sigurno da postoje, poput sirena. Ovaj cijeli muzej napravljen je na temelju vjerovanja i legendi, jer ipak još nitko nije uhvatio sirenu za rep. Nalazi se u Maineu, SAD.

Muzej automobila

Naravno da muzeji automobila nisu nikakva senzacija, ali kad svi automobili pripadaju jednoj osobi, onda svakako jesu. Dvije stotine automobila šeika Hamada Bin Hamdana možete razgledati u Abu Dhabiju, a vjerujte nam, ima zbilja zanimljivih primjeraka.



Podvodni muzej

Oduvijek ste htjeli posjetiti muzej u ronilačkoj opremi? E pa jedan takav svoje je mjesto našao u meksičkom Cancunu. Zaronite i razgledajte 470 kipova u prirodnoj veličini. Od svih bizarnih, ovaj bi definitivno išli prvi razgledati.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju