Bukurešt je glavni i najveći grad Rumunjske, inače turistički nedovoljno istražene države. Nalazi se na južnom dijelu, a danas je glavno industrijsko, kulturno i ekonomsko središte. U nastavku saznajte koje su to stvari koje u Bukureštu jednostavno morate napraviti.

1. Posjetite najveću zgradu parlamenta na svijetu

I izmorite se do krajnjih granica - ipak, najveća je!

2. Istražite stari grad, koji je popularan po nazivu "Stari Pariz"
Bukurešt je poznat i kao Balkanski Pariz; kroz grad prolaze dva velika bulevara, a velik dio zgrada izgradili su strani arhitekti, uglavnom Francuzi i Talijani. Rumunjski arhitekti razvili su stil sličan francuskom, a razlog tomu je što se većina imućnijih Rumunja prije dolaska komunizma tamo školovala.

3. Uživajte u preukusnoj rumunjskoj kuhinji
Iako nije nešto popularna izvan same države, ona je itekako ukusna. Isprobajte sarmale (nešto poput naših sarmi) ili mamagu (jelo od palente sa sirom).

4. Upoznajte se s korijenima Rumunja
Posjetite Nacionalni muzej rumunjske povijesti, u kojem možete saznati sve o bogatoj povijesti i tradiciji tog naroda.

5. Upustite se u istraživanje umjetnosti 21. stoljeća
Posjetite Muzej moderne umjetnosti i istražite kulturu koja je nekima nešto fenomenalno, dok je drugima čisto prenemaganje!

6. Posjetite jednu od brojnih crkava u središtu grada

Poznato je kako su u Rumunjskoj manje crkve često bogatije i vrjednije ukrašene od velikih katedrala, tako da je naš savjet da krenete s razgledavanjem od manjih prema većim crkvama.

7. Okusite neka poznata lokalna pića
Mjesto koje vam svakako preporučujemo jest bar imena Bicicleta. To je kafić koji je u potpunosti opremljen biciklističkom opremom i izgleda totalno zakon, pomalo retro!

Balkanski Pariz: Otputujte u metropolu u kojoj u centru možete unajmiti stan za 30-ak kuna po osobi Bukurešt +0 Bukurešt
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju