Cordon Blue

Sastojci:

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"

Kare, šunka, sir (Gauda, ementaler ili podravec), sol, papar, mlijeko, limun, ulje, jaja, brašno, krušne mrvice, maslac.

Priprema:

1. Šnicle izrezati tako da ih možemo poslije puniti. Istući meso (da izgleda kao krila leptira) i posoliti.

2. Napuniti šnicle s šunkom i sirom. Panirati prvo u brašno, pa u izmučena jaja i na kraju u krušne mrvice.
3. Staviti peći na tavicu u kojem smo prije zagrijali ulje. Peći dok ne porumene.

4. Prilog pire krumpir. Krumpir oguliti, narezati na kockice, kuhati dok ne omekša. Kad je skuhan ocijediti posoliti i u vrući krumpir dodati maslac i mlijeko te zdrobiti da dobijemo glatku smjesu.