Cordon Blue

Sastojci:

U trendu Son Doong - 1 Prolijećemo! Kroz nju može proletjeti avion: Tražio drva, a otkrio najveću špilju na svijetu Morenia - 2 Crno jaje Sve je uključeno u cijenu: 3 odlične ponude na jugu Lijepe Naše u hotelu s četiri zvjezdice Mljeveno meso Pripazite Najveća pogreška koju radimo sa zamrzavanjem mljevenog mesa

Kare, šunka, sir (Gauda, ementaler ili podravec), sol, papar, mlijeko, limun, ulje, jaja, brašno, krušne mrvice, maslac.

Priprema:

1. Šnicle izrezati tako da ih možemo poslije puniti. Istući meso (da izgleda kao krila leptira) i posoliti.

2. Napuniti šnicle s šunkom i sirom. Panirati prvo u brašno, pa u izmučena jaja i na kraju u krušne mrvice.
3. Staviti peći na tavicu u kojem smo prije zagrijali ulje. Peći dok ne porumene.

4. Prilog pire krumpir. Krumpir oguliti, narezati na kockice, kuhati dok ne omekša. Kad je skuhan ocijediti posoliti i u vrući krumpir dodati maslac i mlijeko te zdrobiti da dobijemo glatku smjesu.