Dok svi pričaju o skijanju, vi počnite pričati o plivanju i ako vam je džep dovoljno dubok, otputujte na neka mjesta gdje i u prvom mjesecu u godini sunce nezaustavljivo grije!

Lanzarote

Na ovom kanarskom otoku temperature u siječnju pokazuju 20 Celzijevih stupnjeva, tako da je izvrsna zabava hvatati sunčeve zrake na plažama ili krenuti u istraživanje nacionalnog parka Timanfaya. Smještaj je raznovrstan, a ako se odlučite baš počastiti i "zimovati“ na visokoj nozi, s Princess Yazia Hotel & Resort ne možete nikako promašiti.



Zelenortska Republika


Kad vam netko spomene Kapverdsko otočje, vjerojatno se prvo sjetite legendarne pjevačice Cesarije Evore, no vulkansko otočje u blizini zapadnoafričke obale idealna je destinacija za provođenje odmora u siječnju. 20 i nešto stupnjeva u zraku natjerat će vas da potražite suncobran na plaži, a s obzirom na to da je riječ o nekadašnjoj portugalskoj koloniji, ni letovi do ovdje nisu problem, jer su iz Lisabona relativno česti.

Sveta Lucija

Dobro, dobro, nije nikakva mudrost preporučiti ovu karipsku državicu, slažemo se. No ako ste u potrazi za tirkiznim morem, bijelim pijeskom i ostalim divnim stvarima, potražite Svetu Lucu i provedite nezaboravni odmor na plaži usred zime.

Sveta Lucija Sveta Lucija (Foto: Thinkstock/Guliver)

Goa

Navodno je siječanj najhladniji mjesec, no ne morate se pretjerano brinuti, jer ovo „najhladniji“ znači da temperatura ponekad pada ispod 30! Indijska pokrajina nekad je bila poznata po ludim tulumima gdje se živi na „najjače“. Slična je situacija i danas, ali su u međuvremenu ovdje niknuli i mnogobrojni resorti, tako da, sve ovisi o vama i o odabiru odmora kakav preferirate.

Ipak, ako vam je i dalje nezamislivo kupanje i ležanje na plažama u prvom mjesecu, i za to postoji rješenje. Jednostavno već sad kupite karte za proljeće, primjerice travanj, kad su sljedeće destinacije odličan odabir!

Maroko

Travanjsko sunce Marakeša grijat će vas sa dvadesetak stupnjeva, pa će vam šoping u malim ulicama biti vrlo ugodan. Naravno, ovdje su i plaže i gomila drugog sadržaja, tako da u zemlju u koju možete prijeći trajektom iz Španjolske, valja podcrtati kao odredište za proljetno – ljetni odmor.

Sveti Vincent i Grenadini

Uh, ovo zbilja zvuči egzotično, a mi se nakon Svete Lucije ponovno vraćamo na Karibe. Travanj je ovdje „vansezonski“, pa su i cijene automatski značajno niže. Ipak, i dalje je sve skupo za džep prosječnog Hrvata, pa ovaj karipski raj ostaje samo za – odlikaše!

Sveti Vincent i Grenadini Sveti Vincent i Grenadini (Foto: Thinkstock/Guliver)

Portugal

Zemlja fada i ugodne temperature uvijek je dobar odabir, a želite li izbjeći špicu i gužvu u ljetnim mjesecima, dobra je ideja posjetiti u proljeće pokrajinu Algarve na jugu zemlje. Naučite surfati, planinarite i uživajte u predivnoj prirodi južnog Portugala.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju