U okviru programa "Dani frankofonije u Rijeci 2019", Francuska alijansa Rijeka organizira vinsku degustaciju i edukaciju - za sve sadašnje i buduće ljubitelje vina. Degustaciju vodi Marija Vukelić, profesorica francuskog jezika i književnosti i nositeljica certifikata LEVEL 2 Awards in Wines and Spirits, članica HSK (Hrvatskog sommelier kluba). Na degustaciji će se kušati nekoliko primorskih i istarskih vina koja se baziraju na francuskim sortama uz francuske i hrvatske sireve, a cijena je 50 kuna.

Razgovarat će se o povezanosti francuskog jezika i enologije, o vinima i sortama Francuske, objasniti osnovne pojmove o degustaciji vina na francuskom, putovati vinskom kartom Francuske - a kušati francuske sorte na hrvatskome tlu uz nazočnost istarskih vinara. 

"Važnost francuskog jezika u vinskome svijetu ali i u svakodnevnom životu vinoljubaca, znalaca, novinara koji prate vinske i gastronomske teme - svakim je danom sve veća, a za prave ljubitelje vina te posebice profesionalce nije luksuz nego - potreba. Lijepo je – i neophodno, kada vinsko znanje prati točan izgovor vinskih pojmova jer znanje je uvijek - dugoročno ulaganje i može nam donijeti samo bolje i više.", kažu organizatori. Više o prijavama za degustaciju doznajte ovdje. 

Mont Saint-Michel - 5 Putovanja Planina sv. Mihovila: Čarobno mjesto do kojega pješke možete samo za vrijeme oseke

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju