Divno je odrastati u nekom normalnom okruženju i veseliti se kolačima kao nečemu što ti dođe kao nagrada. Pa uspoređivati majčine s bakinim, tetinim, susjedovim... Jednoga dana krenemo i sami u taj neki svijet istraživanja i potragu za najdražom kremšnitom, kuglicom jagode, kesten pireom ili čime god već, i uglavnom se na kraju zadržimo na jednom mjestu gdje polako ali sigurno bacimo sidro.


Zaputite li se od trga bana jelačića desetak minuta Jurišićevom i Martićevom ulicom do one Popa Dukljanina, velike su šanse da bacite sidro, stavite bovu i za svaki slučaj potopite i čamac, jer su šanse za bolju slastičarnicu - gotovo mizerne.

Taman što je slastičarnica Petre Jelenić Mak na konac zaživjela u malom prostoru pored Trga koji stalno mijenja imena (a nekada je na njemu bila Džamija), igrom slučaja se oslobodio desetak puta veći prostor, i kocka je bila bačena. Mak na konac se preuređuje, širi, pojačava novom sjajnom i lepršavom ekipom i kreće u borbu za slatkofile!


Na predstavljanju se okupila krema (kako pogođena riječ!) gastronoma, enologa, barista, novinara i ljudi gladnih novih i dobrih ideja i jela, i u ugodnoj atmosferi probala desetak perjanica Petrinih slastica, te se uz čašu pjenušca još dugo zadržala u pričicama koga će i kada dovesti na kušanje ovih delicija.


Bilo je tu svega, od nezaobilazne torte od maka, košarica s malinama, čokolade, limuna, tiramisua, i svega onoga što morate probati što prije. Dakle, ne znate je li ljepše gledati ili jesti - ako ste nekoga planirali zaprositi...


Morate upamtiti još par stvari: nema kremšnita, ima slanih kolača, izbor vina je sjajan, a uskoro kreću i vrhunska piva. Za kraj, o kavi se brine veliki Nik Orosi! Dakle, vidimo se na marendici, o svim detaljima se što prije raspitajte na Maknakončevoj Facebook stranici!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju