Kako diljem svijeta postoje razni hoteli dobro nam je poznata stvar, ali kad ih se izgradi u obliku eskimskog iglua, cijela stvar dobiva dašak čarolije…

Ako sanjate o bijelom Božiću i zimskim praznicima, ovi hoteli će vam to definitivno omogućiti. Ovi iglui služe kao sjajan bijeg za goste koji žele doživjeti zimsku magiju.

Alpeniglu hotel, Austrija

Smješten u dolini Brixental, selo Alpeniglu u potpunosti je napravljeno od leda i snijega. Ledeni restoran, ledeni bar i ledena crkva samo su neke od zanimljivih stvari, a ovdje je i muzej koji predstavlja skulpture, naravno, od leda.

 

A photo posted by Alpeniglu GmbH (@alpeniglu) on


Resort Kakslauttanen, Finska


U slučaju da imate dovoljno novca i želite doživjeti polarnu svjetlost, ovo je pravo mjesto za vas. Ovi iglui raskošno su uređeni, koštaju 350 eura po noćenju, a svaki od njih nudi smještaj za dvoje, kupaonicu i najbolje od svega, privatnu saunu. 


Iglu – Dorf, Švicarska

Svake zime ovaj je hotel prekriven i okružen snijegom, a za najhrabrije goste osigurani su i vanjski bazeni. Za hotel možemo reći kako je nestalan, jer svake se zime gradi ponovo od 3 tisuće tona snijega, a otvoren je od Božića pa sve do travnja. Za doručak vas očekuje raznolika ponuda, a ovo zadovoljstvo u prosjeku će vas stajati 119 eura po osobi.

Kamakura festival, Japan


Za one kojima ideja ovakvog zimovanja zvuči privlačno, ali na nju iz nekog razloga još nisu spremni, savjetujemo da se odluče na ovaj festival star 400 godina. Na njemu se izgradi stotinjak iglua,gdje se tada nalaze ljudi i održavaju tradicionalne obrede.

Sorrisniva Igloo Hotel, Norveška


Jedan od najstarijih ledenih hotela, iako se svake godine gradi ispočetka, jer je sunce u svibnju ipak prejako. U sobama je temperatura oko -5 stupnjeva, ali vas čeka mnogo tople posteljine. Hotel nudi pecanje na zaleđenom jezeru, obilazak saonicama koje vuku haskiji i slično. 

 

A photo posted by Helén Lindal (@helenlindi) on


LumiLinna snježni dvorac, Finska


Svake godine, ovaj se snježni dvorac izgradi u Finskoj i bude visok dvadesetak metara. Poseban dio njega su skulpture, koje su s vremenom postajale sve bolje i bolje, pa zadnjih godina mnogobrojni umjetnici dolaze i rade ledene skulpture, koje su inovativne i unikatne.  

 

A photo posted by visitkemi (@visitkemi) on

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju