Da je knjiga vjerojatno najbolji čovjekov prijatelj potvrđuje i ova priča. Naime, u Rusiji je, na mjestu gdje vladaju snijeg i led, otvorena "ledena knjižnica"!

 

A post shared by Marishka (@marybest_one) on



I dok većina zaljubljenika u književnost u literarnim remek djelima uživa u toplini doma svog, ledene knjižnica, koja se smjestila u blizini Bajkalskog jezera, ponudit će potpuno novu razinu uživanja u čitanju.
 

A post shared by ИА IrkutskMedia (@irkutskmedia) on

Ova, u najmanju ruku neobična knjižnica, u blizini je skijaškog resorta u Irksutsku (dio Sibira). Sastavljena je od ogromnih ledenih blokova na kojima su napisane želje ljudi iz cijelog svijeta, pa možemo zaključiti kako ledena knjižnica ima prilično internacionalni štih. Naime, poruke i dobre želje ostavljene su i iz Kine i Francuske, a sve su napisane na izvornim jezicima.

Projekt je napravljen u svrhu privlačenja turista na Bajkalsko jezero i u grad Baikalsk, ne samo zimi, već tijekom cijele godine. Knjižnica ima tek jednu manu; čim zatopli, otopit će se.

Bajkalsko jezero već je i sad prilično velika atrakcija, jer se radi o najdubljem jezeru na svijetu, a ne sumnjamo kako će ga kulturna ponuda dodatno oplemeniti.  


Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju