Ako želite otputovati na nesvakidašnje mjesto s oskudnim budžetom, predlažemo odlazak u ukrajinski grad Lavov. Na ovoj destinaciji ne morate se brinuti za svaku potrošenu kunu. Što sve možete doživjeti samo u tom gradu i po kojoj cijeni donosimo u nastavku.


Istražite gradsko podzemlje


Rijeka Poltva bila je od velike važnosti pri izgradnji i obrani Lavova. Danas ova najveća ukrajinska podzemna rijeka protječe ispod centra grada i dio je kanalizacijskog sustava. Mreža podzemnih tunela dužine preko sto kilometara, njihova veličina i genijalna arhitektura izazivaju divljenje. Unutar tunela nalaze se tamnice dominikanske katedrale i ostaci dvorca, kao i katakombe pod muzejom ljekarne. Za najkvalitetniji doživljaj unajmite privatnog vodiča koji će vam tri sata pričati o zanimljivoj povijesti i važnosti tunela po cijeni od 150 kuna.


Za ljubitelje strave i užasa


Poznata kuća strave i užasa Insomnia nudi različite strašne programe s realnom scenografijom i pravim glumcima. Možete zaigrajte igru preživljavanja i pokušati pronaći izlaz iz mračnih soba sa samo jednom svjetiljkom ili s prijateljima postati glavni likovi u scenariju horor-filma. Izbor je na vama, a ako taj dan slavite rođendan, vi i vaših četvero prijatelja imate besplatan upad. Cijene ovise o odabranom programu i broju sudionika, a kreću se od 20 do 100 kuna.

Naučite ponešto o povijesti pivarstva


U muzeju Lvivarnya nalazi se interaktivna izložba o povijesti proizvodnje piva u Europi i Ukrajini. Muzej je specifičan po tome što se svaki od izložaka može dodirnuti i fotografirati. Unutar muzeja nalazi se deset izložbenih dvorana i preko dvjesto izložaka. Za razgledavanje izdvojite pola sata do sat vremena. Na kraju razgledavanja degustirajte četiri vrste piva karakterističnih za Lavov. Muzej je otvoren svaki dan, a cijena ulaznice je u prosjeku 10 kuna.

Lavov - 7 Lavov - 7 (Foto: Getty Images)


Popnite se na vrh grada


Nedaleko od centra grada nalazi se brežuljak na kojem su ostaci nekadašnjeg dvorca i park s vidikovcem. Ovaj vidikovac uspoređuju s onim iz Praga i Budimpešte, a savršeno je mjesto za fotografiranje jer pruža pogled na cijeli Lavov. Ako nemate vremena za odlazak na vidikovac, nevjerojatan pogled na grad možete doživjeti penjući se na toranj gradske vijećnice. Penjanje je zahtjevno, ali kada iz ptičje perspektive pogledate centar grada zaboravit ćete svu pretrpljenu muku. Cijena ulaznice iznosi otprilike 6 kuna.


Prođite tunelom ljubavi


Tijekom boravka u Lavovu možete iskoristiti jedan dan za organizirani izlet na tri povijesno najznačajnija mjesta zapadne Ukrajine. Razgledajte najstariji antički slavenski, odnosno ukrajinski grad Lutsk i glavni simbol grada Lubartov dvorac. Najveća atrakcija izleta jest šetnja kroz fotogenični Tunel ljubavi. Tunel ljubavi zapravo je obrasla željeznička pruga koja se više ne koristi. Atmosfera i boje koje prevladavaju tunelom ovise o godišnjem dobu. Cijena izleta s privatnim vodičem i osiguranim prijevozom iznosi 450 kuna.


Putovanja ne moraju biti skupa, a Lavov i ostali gradovi Ukrajine pravi su primjer za to. Odvažite se, isplanirajte što želite vidjeti i uživajte u svim turističkim sadržajima koji vam se nude bez grčevitog pogleda na bankovni račun.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju