Sir i limun savršeno se spajaju u lagani i prefini desert koji će osvojiti sve koji ga okuse. Svježi proteinski sir quark s niskim udjelom masti učinit će ovaj slatki desert i kalorijski prihvatljivijim. U ovaj pothvat, bez straha se mogu upustiti i muškarci koji nisu najspretniji u kuhinji jer je priprema jednostavna i kratkotrajna, pećnicu ne morate ni dotaknuti, a rezultat će oboriti s nogu svaku ženu.

Mjere navedenih sastojaka za lagani i kremasti cheesecake dovoljne su za osam porcija ukusne torte koja će i onima koji ju pripremaju prvi put oduzeti najviše pola sata.

Sastojci:

80g mrvljenih keksi
50g rastopljenog maslaca
200g mekanog sira
500g svježeg proteinskog sira quarka
3 limuna
4 listića želatine

Priprema:

1. Mrvljene kekse promiješajte s rastopljenim maslacem i cijelu smjesu čvrsto utisnite u lim širine 20 centimetara. Za mrvljenje možete koristi i blender. Kratko pričekajte da sve sjedne na svoje mjesto.

2. Pomiješajte 200 grama mekanog sira s 500 grama svježeg proteinskog sira quarka pa zatim dodajte naribanu koricu s dva limuna.

3. Listiće želatine namočite u hladnoj vodi, a zatim ih na blagoj vatri rastopite u limunovom soku koji ste prethodno iscijedili iz 3 limuna. Svemu dodajte smjesu sira i svježeg proteinskog sira quarka te žlicom prekrijte mrvljene kekse na dnu lima.

4. Pričekajte da se torta ohladi i poslužite.

 

 

Prilog je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s Dukat mliječna industrija d.d. i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju