Otkrijte tradicionalna jela Dalekog Istoka i Perua, što su chawanmushi i tempura, sopa criolla i aji de galline. Radionica Okusi Perua i Japana - Dani internacionalnih kuhinja održava se u Kulinarskom Institutu Kul IN u Sisku u petak i subotu, 29. i 30. rujna 2017.

Svoja znanja s polaznicima podijelit će Erwin Polar iz Sjedinjenih Američkih Država, koji je svoje peruanske i japanske korijene brižno njegovao unutar obitelji, ali i spravljajući tradicionalna jela za prijatelje. Gastronomsko nasljeđe i djelić svojih običaja predstavit će u Kul IN-u.

Radionice su otvorene za javnost. Broj mjesta je ograničen, a kako biste si na vrijeme rezervirali prisustvo na radionici prijaviti se možete putem e-maila info@kulinst.com te na broj telefona 044/ 538-880.

U petak, 29. rujna, održava se Radionica peruanske kuhinje, na kojoj će se pripremati causa, sopa criolla i aji de gallina (različite vrste). U subotu je radionica japanske kuhinje, a pripremat će se različite vrste teriyaki piletine, tempura i chawanmuchi. Obje radionice traju od 10 do 15 sati.

Peruanska kuhinja nastala je na temeljima velikih indijanskih civilizacija te se nakon kolonizacije počela ubrzano mijenjati pod utjecajem španjolske, portugalske i talijanske kuhinje. Dodatnim doseljavanjem stanovnika iz cijeloga svijeta s vremenom nastaju vidljive promijene i osjeti se veliki pečat afričke, japanske i kineske kuhinje. Jedinstveno gastronomsko nasljeđe te autentične lokalne namirnice Perua zaslužne su za to da je to danas jedna od najutjecajnijih kuhinja svijeta.

U Zemlji Izlazećeg Sunca hrana je visoko na ljestvici društvenih vrijednosti. Uz japansku kuhinju često se veže nastavak (naj) starija, zdravija, autentičnija, kreativnija itd. Nebrojene recepture japanske kuhinje koriste sve vrste morskih plodova, riba, crvenog mesa, riže, tjestenine, čajeva, umaka, gljiva itd. Japanska gastronomska povijest ide uz bok s filozofijom života, pridaje se velika važnost svakom detalju, a perfekcionizam i posvećenost je ono što čini japansku kuhinju toliko zadivljujućom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju