Na poznatoj stranici za iznajmljivanje domova čini se kako je moguće unajmiti gotovo sve, a nova atrakcija je dom u podnožju jednog od najaktivnijih svjetskih vulkana!

Kuća Phoenix nalazi se u Kalapani na havajskom Velikom otoku. Udaljena je tek par kilometara od vulkana Mauna Loa, koji je od 1843. eruptirao 33 puta, s tim da se zadnja erupcija zbila sada već davne 1984. godine, pa bi ipak trebali moći mirno zaspati.

Okružena lavom, kuću koja se prostire na 40-ak kvadrata, projektirao je Will Beilharz iz arhitektonskog studija ArtisTree. Njeni vlasnici puni su hvale pa kuću opisuju kao "mjesto gdje se može uživati u jedinstvenim okolnim prizorima te liječiti svoje tijelo i dušu". "Ukoliko se ikad želite ponovno roditi, dođite ovdje i dignite se iz pepela u Phoenix kući", njihova je poruka potencijalnim gostima.

Sa svoga prozora možete gledati mjesto gdje se lava spaja s oceanom, a tu je naravno i pogled na nepregledna "polja" lave. Kuća je nazvana po mitološkoj ptici feniks, koja se prema predaji sama spaljuje i rađa iz pepela. Arhitekt Beilharz dodaje kako je ovu kuću izgradio iz "dubokog poštovanja prema majci prirodi".

Eto, ukoliko idete na Havaje i želite doživjeti nešto posve novo, ova kuća se čini sjajnim odabirom. Cijena noćenja je 825 kuna, a ukoliko ste isplanirali put u glavi, slobodne datume nađite na stranici Airbnb-a. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju