Kad u bilo kojem francuskom kafiću ili restoranu naručite pivo bit ćete najvjerojatnije posluženi pivom luksuznog izdanja i osobitog okusa. Upravo je takvo i 1664 Blanc, kremasto i osvježavajuće pivo s voćnim okusom korijandera i citrusa. Uz blage naznake citrusa, 1664 Blanc sadrži i note marelice i breskve. Za razliku od piva koja smo naviknuli piti, ovo francusko pivo vrlo je blage gorčine zbog čega svaki gutljaj u ustima oblikuje ugodan kremasti osjećaj.

Francuski chic ovoga piva vidi se odmah na prvi pogled. Karakteristična plava boja boce simbol je francuskog porijekla, a krasi je najduži vrat među svim pivima. Vratna etiketa oblikovana je po uzoru na bijeli ovratnik koji je izvorno predstavljao kraljevsku odoru, a danas simbolizira francusko elegantno odijelo.

Luksuzna boca Luksuzna boca (Foto: PR)

Pivo 1664 Blanc dio je francuske pivske obitelji Kronenburg, čiji je prvi lager nastao u Francuskoj pokrajini Alzas još 1664. godine. Prva serija sastojala se od jedne bačve, a danas je Kronenbourg 1664 peto najstarije pivo koje i dalje postoji. Proizvođač Jerome Hatt odmah nakon što je primio titulu pivarskog majstora, svoju je brasserie pivovaru smjestio nedaleko od katedrale u Strasbourgu. Od tada do danas Kronenbourg 1664 najprodavanije je francusko pivo u svijetu.

Zbog svega toga, kad su majstori pivari krenuli stvarati 1664 Blanc znali su da moraju napraviti pivo dostojno Kronenbourg tradicije i imena 1664. Zbog toga su stvorili potpuno drugačije pšenično pivo, profinjenog i osvježavajućeg voćnog okusa. Vjerujemo kako će 1664 Blanc pivo biti jedno od omiljenijih osvježavajućih pića ove sezone, koje će u svakom kušatelju pobuditi pravi francuski štih.

  1664 Blanc u dobrom društvu 1664 Blanc u dobrom društvu (Foto: PR)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju