U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak


Sastojci:

140 grama svježih listova bosiljka
100 grama naribanog parmezana
2-3 režnja češnjaka
100 grama pinjola
ekstra djevičansko maslinovo ulje
krupna morska sol

Priprema:

1. Originalni pesto alla genovese se priprema u mužaru (iako proces možete odraditi i u blenderu). Prvo 'istucite' u mužaru češnjak sa soli dok ne dobijete gustu pastu.



2. Polako dodajte svježi bosiljak i kružnim nježnim potezima 'tucite' smjesu dok ne dobijete zelenu uravnoteženu smjesu.

3. Istucite i pinjole, dodajte sir, a na kraju umak 'razrijedite' s maslinovim uljem po želji. Umak poslužite s tjesteninom po želji. Dobar tek!

Savjet plus:
Za posluživanje s tjesteninom dovoljna je tek jedna do dvije žličice pesta po osobi, pa nemojte pretjerivati s dodavanjem umaka. Izvrsno se sljubljuje sa svim vrstama tjestenina, a može se dodati i pizzama, salatama i sendvičima.