Sastojci:
140 grama svježih listova bosiljka
100 grama naribanog parmezana
2-3 režnja češnjaka
100 grama pinjola
ekstra djevičansko maslinovo ulje
krupna morska sol
Priprema:
1. Originalni pesto alla genovese se priprema u mužaru (iako proces možete odraditi i u blenderu). Prvo 'istucite' u mužaru češnjak sa soli dok ne dobijete gustu pastu.
2. Polako dodajte svježi bosiljak i kružnim nježnim potezima 'tucite' smjesu dok ne dobijete zelenu uravnoteženu smjesu.
3. Istucite i pinjole, dodajte sir, a na kraju umak 'razrijedite' s maslinovim uljem po želji. Umak poslužite s tjesteninom po želji. Dobar tek!
Savjet plus:
Za posluživanje s tjesteninom dovoljna je tek jedna do dvije žličice pesta po osobi, pa nemojte pretjerivati s dodavanjem umaka. Izvrsno se sljubljuje sa svim vrstama tjestenina, a može se dodati i pizzama, salatama i sendvičima.