Sastojci za tri osobe:
250 grama tjestenine fusilli (šarafi)
450 grama mljevene junetine
450 grama umaka od rajčice
110 grama ljute kobasice
1 žlica biljnog ulja
½ luka
50 grama naribanog parmezana
10 grama svježih listića bosiljka
sol i papar po želji

Priprema:

1. Skuhajte tjesteninu fusilli prema uputama na pakiranju.

2. U drugoj posudi popržite malo narezane ljute kobasice dok ne postane hrskava.

3. Ubacite s kobasicama sitno nasjeckani luk i pirjajte dok ne postane prozirna.

4. Dodajte mljevenu junetinu i pržite je dok dobije smeđu boju.

5. Ulijte umak od rajčice, posolite i poparite po želji i kuhajte sve dok se umak ne zgusne.

6. Ubacite tjesteninu u umak, naribani parmezan i svježe nasjeckani bosiljak te sve dobro promiješajte. Poslužite uz sezonsku salatu. Dobar tek!

U videu Tastyja pogledajte kako se priprema ovaj i još tri idealna umaka za fusille.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak