Sastojci za tri osobe:
250 grama tjestenine fusilli (šarafi)
450 grama mljevene junetine
450 grama umaka od rajčice
110 grama ljute kobasice
1 žlica biljnog ulja
½ luka
50 grama naribanog parmezana
10 grama svježih listića bosiljka
sol i papar po želji

Priprema:

1. Skuhajte tjesteninu fusilli prema uputama na pakiranju.

2. U drugoj posudi popržite malo narezane ljute kobasice dok ne postane hrskava.

3. Ubacite s kobasicama sitno nasjeckani luk i pirjajte dok ne postane prozirna.

4. Dodajte mljevenu junetinu i pržite je dok dobije smeđu boju.

5. Ulijte umak od rajčice, posolite i poparite po želji i kuhajte sve dok se umak ne zgusne.

6. Ubacite tjesteninu u umak, naribani parmezan i svježe nasjeckani bosiljak te sve dobro promiješajte. Poslužite uz sezonsku salatu. Dobar tek!

U videu Tastyja pogledajte kako se priprema ovaj i još tri idealna umaka za fusille.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju