Nakon što je poznati portal European Best Destination proglasio grad Zagreb najboljom europskom Božićnom destinacijom u Europi tri godine za redom, te Grad Zadar kao najbolju europsku destinaciju u 2016. godini, u 2019. nominirao je Cavtat. Tako se Cavtat našao na listi 20 destinacija nominiranih za najbolju europsku destinaciju 2019. među kojima su i Poznan, Malaga, Budimpešta te Pariz. Nakon prvog tjedna Cavtat je ušao u TOP 10 destinacija.

Kao i do sada, za osvojiti titulu, potreban je i vaš glas.Glasovanje je  jednostavno, dovoljan je klik na stranicu vote.ebdest.in i svega par sekundi vremena potrebno je da odaberete Cavtat među ponuđenim destinacijama te unesete svoje ime i mail adresu. Nije potrebna dodatna registracija na stranici. Važno za napomenuti jest da se glasovati može jednom tjedno s jedne IP adrese. Natjecanje traje do 5. veljače, a glasati za Cavtat mogu svi.

Tko god da je posjetio Cavtat složit će se kako su rijetka mjesta koja na tako malom prostoru pružaju posjetitelju tako mnogo - prirodne ljepote, bogato kulturno i povijesno nasljeđe, te ostale standarde turističke ponude usklađene sa zahtjevima današnjih turista.

Cavtat - 2 Cavtat - 2 (Foto: Getty Images)

Mir koji pruža Cavtat u omjeru sa sadržajem kojeg nudi čini ga izuzetno poželjnom destinacijom, a sada to potvrđuje i nominacija kojom Cavtat staje rame uz rame velikim europskim gradovima. Uz ovu nominaciju European Best Destination svrstao je Cavtat među najbolje i u kategorijama: "Najbolja destinacija za ljubitelje prirode" te "Najbolja romantična destinacija".

“Sama nominacija već puno znači i otvara dodatne prilike za razvoj i promidžbu Cavtata, destinacije koja iz godine u godinu bilježi rast turista - što je jasan pokazatelj kako ima sve veći značaj na listi putovanja brojnih turista iz cijelog svijeta. Drago nam je da je udruga European Best Destination prepoznala Cavtat, a bit će nam izuzetno drago da se što veći broj ljudi priključi i da svoj glas za Cavtat.” – izjavio je Frano Herendija, direktor Turističke zajednice općine Konavle.

Nagrada za najbolju destinaciju u Europi održava se od 2009. godine, a organizira je European Best Destinations (EBD), europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, nastala s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi te u suradnji s turističkim uredima i udrugom EDEN, na europskoj i svjetskoj razini, promovira veće razumijevanje bogatstva, raznolikosti i kvalitete europskih destinacija.

Vrijedi milijune: Prodaje se vila na jezeru za 160 kuna onome tko ispuni uvjet vlasnice Calgary Calgary Alberta +0 Alberta

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju