Da, Kinezi su pomalo čudan narod. No ono što su sad učinili nadmašilo je sva mjerila bizarnosti i povuklo sve na malo morbidniju stranu. Samadhi – 4D iskustvo smrti, otvara se ovih dana u Shangaiju, a u njemu će korisnici moći koristiti specijalne efekte kako bi simulirali vlastitu smrt.

Idejni začetnici ovog projekta uspjeli su, preko svojevrsnog kineskog Kickstartera, skupiti 67.000 američkih dolara, čime su dokazali da će ljudi financirati apsolutno sve što uspije zagolicati njihovu maštu.

Riječ je o svojevrsnom "Bijegu iz sobe", koje su jako popularne u Kini. Radi se o tome da vas zaključaju u sobu i daju vam neki zadatak koji morate riješiti unutar određenog vremena. U 99% slučajeva radi se o slaganju teško složivih puzli. Nakon što ne uspijete završiti zadatak, u normalnom, klasičnom Escape roomu bi vas pustili van. No, ovdje će vas zatvoriti u lijes, i odnijeti u lažni krematorij gdje će vas spaliti.

Naravno neće vas stvarno spaliti, nego će iskoristiti sve moguće efekte i rekvizite kako bi vam dočarali kako je to kada vas živoga spale. Ne, ne izmišljamo, i da - željeli bismo da ovo nije istina.

Najbizarnije od svega je što će vas nakon „kremiranja“ smjestiti u veliku urnu iz koje ćete ponovno doživjeti rođenje u novom obliku života. Ipak je budizam glavna religija u Kini, a Kinezi su poznati po tome da drže do svoje tradicije.

Uglavnom, ako se volite igrati, i to ubaciti u pravi život, a ništa vam nije sveto - pravac Shangai, i javite nam kako je bilo. Sretno!



The Samadhi – 4D
Building 2,
Gongyi Xintiandi,
105 West PuYu Road,
Huangpu District, Shanghai

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju