Još nekoliko sati dijeli nas od najluđe noći u godini. U proteklom tjednu malo smo vas "izbombardirali" mnoštvom savjeta, uglavnom kulinarskih, kako da se što bolje pripremite za blagdane, a danas vas očekuje još jedan, moguće i najbitniji, barem za noć koja slijedi. Kako piti cijelu večer, a pritom se ne napiti.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Serravalle Designer Outlet - 1 Super popusti Najveći outlet u Europi: Zlatni savjeti za šoping-izlet u Italiju

Savjet za kojim su poludili Amerikanci dao je predsjednik Bostonske pivske kompanije, Jim Koch, koji tvrdi kako prije svake krigle koju popije, proguta žličicu suhog kvasca.



Suhi kvasac
, inače korišten u pekarskim proizvodima, sadrži grupu enzima koji se i prirodno nalaze u čovjekovoj jetri, a pomažu u rastvaranju alkohola (i onih koje sadrže voće i povrće) koji bi inače bili toksični za tijelo. No, kada počnemo piti veću količinu alkohola, enzimi iz jetre to ne mogu to raditi dovoljno brzo. A ako progutamo čajnu žličicu suhog kvasca svaki put prije nego počnemo s novom čašom, alkohol će se rastvoriti u trbuhu, još prije nego dođe do krvotoka i jetre.

Ako vam je ovo malo prenaporno, možete primjeniti i jednostavnije savjete. Popijte vitamine prije nego krenete piti, obavezno pojedite obilniji, masniji i slani obrok. "Presijecite" svako piće s čašom vode i, naravno, izbjegavajte miješanje pića.

Ovo, naravno, vrijedi za one koji noćas ne sjedaju za volan.