Sastojci za pohane tikvice:
- 2-3 tikvice
- 200 g krušnih mrvica
- 150 g parmezana
- 65 g svježeg bosiljka
- 1 žlica češnjaka u prahu
- ½ čajne žličice soli
- ½ čajne žličice papra
- 1 čajna žličica kajenskog papra
- 2 jaja
Priprema pohanih tikvica:
- Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
- Operite tikvice i narežite ih na tanke kriške s korom.
- U jednoj zdjeli istucite jaja, a u drugoj pomiješajte krušne mrvice, naribani parmezan, sol i papar, češnjak u prahu, nasjeckani svježi bosiljak i kajenski papar.
- Kriške tikvica umočite prvo u jaje, a potom u krušne mrvice. Tako panirano povrće stavite na lim za pečenje.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15 do 20 minuta, dok tikvice ne dobiju lijepu zlatnožutu boju. Poslužite uz omiljeni umak. Dobar tek!