Sastojci:
2-3 tikvice
200 grama krušnih mrvica
150 grama parmezana
65 grama svježeg bosiljka
1 žlica češnjaka u prahu
½ čajne žličice soli
½ čajne žličice papra
1 čajna žličica kajanskog papra
2 jaja

Polpete od tikvica Hrana i piće Broj 1 ljetno jelo: Najlakši recept za najsočnije polpete od tikvica

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.

2. Operite tikvice i narežite ih na tanke kriške s korom.

3. U jednoj zdjeli istucite jaja, a u drugoj pomiješajte krušne mrvice, naribani parmezan, sol i papar, češnjak u prahu, nasjeckani svježi bosiljak i kajenski papar.

4. Kriške tikvica umočite prvo u jaje, a potom u krušne mrvice dok ne potrošite sve sastojke. Tako panirano povrće stavite na lim za pečenje.

5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15 do 20 minuta dok tikvice ne dobiju lijepu zlatno-žutu boju. Poslužite uz omiljeni umak. Dobar tek!