Sastojci za pohane tikvice:

  • 2-3 tikvice
  • 200 g krušnih mrvica
  • 150 g parmezana
  • 65 g svježeg bosiljka
  • 1 žlica češnjaka u prahu
  • ½ čajne žličice soli
  • ½ čajne žličice papra
  • 1 čajna žličica kajenskog papra
  • 2 jaja

Priprema pohanih tikvica:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
  2. Operite tikvice i narežite ih na tanke kriške s korom.
  3. U jednoj zdjeli istucite jaja, a u drugoj pomiješajte krušne mrvice, naribani parmezan, sol i papar, češnjak u prahu, nasjeckani svježi bosiljak i kajenski papar.
  4. Kriške tikvica umočite prvo u jaje, a potom u krušne mrvice. Tako panirano povrće stavite na lim za pečenje.
  5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15 do 20 minuta, dok tikvice ne dobiju lijepu zlatnožutu boju. Poslužite uz omiljeni umak. Dobar tek!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju