Sastojci:
450 grama mljevene junetine
1 manji luk
1 jaje
100 grama krušnih mrvica
1 čajne žličice soli
1 čajne žličice papra
2 žlice suncokretovog ulja
400 ml goveđeg temeljca
400 ml mlijeka
1 žlice umaka Worcester
225 grama rezanaca
200 grama sira parmezana
100 grama nasjeckanog peršina

Priprema:

1. Izmiješajte mljeveno meso, jaje, krušne mrvice, sitno nasjeckan luk, pola žličice soli i papra. Rukama napravite mesne okruglice promjera oko dva centimetra.

2. Stavite ih peći na nešto suncokretovog ulja u veliki lonac. Pecite ih sa svake strane oko jedne minute dok se površina ne karamelizira.

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Ovdje otkrijte kako se pripremaju tražene IKEA-ine okruglice od mljevenog mesa

3. U lonac dodajte goveđi temeljac, mlijeko, umak Worcester, te ostatak soli i papra. Kada tekućina zakipi dodajte sušenu tjesteninu.

4. Miješajte bez prestanka
dok se tjestenina ne skuha te "popije“ većinu tekućine. Za to će vam biti potrebno otprilike sedam do osam minuta.

5. Pri kraju kuhanja dodajte naribani parmezan i peršin. Dobar tek!