U tom božanskom koktelu uživali su mnogi bogati i slavni, pa ne bi bilo loše da mu i vi date priliku. Bellini je nektar koji morate probati.

Bellini je izmislio Giuseppe Cipriani, osnivač poznatog bara Harry's u Veneciji. On je pomiješao pire bijelih breskvi iz Verone s pjenušcem i tako kreirao piće koje je posvetio venecijanskom umjetniku iz 15. stoljeća Giovanniju Belliniju, a rekao je kako je boja koktela inspirirana bojama koje je umjetnik koristio u svojim radovima.

U piću su uživali mnogi poznati umjetnici kao što su Ernest Hemingway, Sinclair Lewis i Orson Welles, a kasnije je piće postalo hit i u New Yorku. Danas je koktel na listi službenih koktela IBA (internacionalne organizacije konobara), što ga čini jednim od najčešće rađenih koktela na svijetu.

Varijaciju tog pića možete napraviti i s jagodama. Kuharica Nigella Lawson svoj Rossini zove fragonard i radi ga tako da izmiksa pire od jagoda s dvije žlice šećera i bocom pjenušavog bijelog vina poput proseecca.   

Sastojci za koktel Bellini:

  • 700 ml pjenušca
  • 300 ml pirea od breskvi

Priprema koktela Bellini:

  1. Pomiješajte pjenušac i pulpu breskvi. U zimskoj sezoni možete se poslužiti breskvom iz konzerviranog kompota koju treba ispasirati.
  2. Važno je da sastojci budu jako hladni jer u to piće ne biste trebali dodavati led.
  3. Originalni recept nalaže da nikako ne radite ovaj koktel u blenderu jer ćete izgubiti finu teksturu voća i božanstvene mjehuriće.

Loš odabir? 5 koktela koje se najmanje isplati naručiti u kafiću Moscow Mule Margarita Margarita +1 Shooter

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju