U ovom božanskom koktelu uživali su mnogi bogati i slavni, tako da ne bi bilo loše da mu i vi date priliku. Bellini je nektar koji morate probati.

Bellini je izmislio Giuseppe Cipriani, osnivač poznatog bara Harry's u Veneciji. On je pomiješao pire bijelih breskvi iz Verone s pjenušcem i tako kreirao piće koje je posvetio venecijanskom umjetniku iz 15. stoljeća Giovanniju Belliniju, a rekao je kako je boja koktela inspirirana bojama koje je umjetnik koristio u svojim radovima.

U piću su uživali mnogi poznati umjetnici kao sto su Ernest Hemingway, Sinclair Lewis i Orson Welles, a kasnije je piće postalo hit i u New Yorku. Danas je taj koktel na listi službenih koktela IBA (internacionalne organizacije konobara), što ga čini jednim od najčešće rađenih koktela na svijetu.

Varijaciju ovog pića možete napraviti i s jagodama. Kuharica Nigella Lawson svoj Rossini zove fragonard i radi ga tako da izmiksa pire od jagoda s dvije žlice šećera i bocom pjenušavog bijelog vina poput proseecca.   

Sastojci za koktel Bellini:
700 ml pjenušca
300 ml pirea od breskvi

Priprema:

1. Pomiješajte pjenušac i pulpu breskvi. U zimskoj sezoni možete se poslužiti breskvom iz konzerviranog kompota koju treba ispasirati.

2. Važno je da sastojci budu jako hladni jer u to piće ne biste trebali dodavati led.

3. Originalni recept nalaže da nikako ne radite ovaj koktel u blenderu jer ćete izgubiti finu teksturu voća i božanstvene mjehurice.

Vino Hrana i piće Znate li koji je rok trajanja vina u hladnjaku?