U trendu Pirjane tikvice Uz meso i ribu Najfinije pirjane tikvice: Recept za sjajan prilog gotov za 10 do 15 minuta Tekućina iz konzerve slanutka ili graha zove se aquafaba Važno pitanje Treba li ispirati tekućinu iz konzerve graha ili slanutka? Suhomesnati proizvodi Skraćuju život Stručnjak za dugovječnost otkrio: Nemojte jesti ovih 5 "otrovnih" vrsta hrane


Sastojci za grah u umaku od rajčice:

375 grama bijelog graha
¼ čajne žličice sode bikarbone
1 žlica biljnog ulja
1 manji luk
1 čajna žličica nasjeckanog timijana ili kadulje
1 češanj češnjaka
500 ml pasate od rajčice
1 klinčić
2 žlice umaka Worcester
½ čajne žličice umaka Tabasco
50 grama šećera (ili po želji)
sol i papar po želji

Priprema:
1. Namočite grah u hladnoj vodi večer prije kuhanja. Drugi dan ih isperite, stavite u lonac s hladnom vodom i sodom bikarbonom, pa ih kuhajte na umjerenoj temperaturi oko sa vremena.

2. Na nešto biljnog ulja pirjajte nasjeckani luk, a potom dodajte češnjak i začinsko bilje. Sve dobro promiješajte, pa potom dodajte umak od rajčice, umak Worcester i Tobasco.



3. U umak stavite klinčić, šećer, sol i papar, pa kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 20 do 30 minuta.

4. Pustite da se umak ohladi, pa ga pretvorite u pire u blenderu.

Vratite umak u lonac, doradite začine po želji, dodajte grah i kuhajte na vrlo niskoj temperaturi još otprilike četrdesetak minuta dok zrna ne postanu vrlo mekana.

5. Grah u umaku od rajčice najbolji je drugi dan,odnosno kada plod upije sve začine. Poslužite grah u umaku od rajčice s jelom po želji. Dobar tek!

Zavirite u našu fotogaleriju i provjerite s kojim sve namirnicama možete poslužiti grah u umaku od rajčice.