Sastojci za grah u umaku od rajčice:

375 grama bijelog graha
¼ čajne žličice sode bikarbone
1 žlica biljnog ulja
1 manji luk
1 čajna žličica nasjeckanog timijana ili kadulje
1 češanj češnjaka
500 ml pasate od rajčice
1 klinčić
2 žlice umaka Worcester
½ čajne žličice umaka Tabasco
50 grama šećera (ili po želji)
sol i papar po želji

Priprema:
1. Namočite grah u hladnoj vodi večer prije kuhanja. Drugi dan ih isperite, stavite u lonac s hladnom vodom i sodom bikarbonom, pa ih kuhajte na umjerenoj temperaturi oko sa vremena.

2. Na nešto biljnog ulja pirjajte nasjeckani luk, a potom dodajte češnjak i začinsko bilje. Sve dobro promiješajte, pa potom dodajte umak od rajčice, umak Worcester i Tobasco.



3. U umak stavite klinčić, šećer, sol i papar, pa kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 20 do 30 minuta.

4. Pustite da se umak ohladi, pa ga pretvorite u pire u blenderu.

Vratite umak u lonac, doradite začine po želji, dodajte grah i kuhajte na vrlo niskoj temperaturi još otprilike četrdesetak minuta dok zrna ne postanu vrlo mekana.

5. Grah u umaku od rajčice najbolji je drugi dan,odnosno kada plod upije sve začine. Poslužite grah u umaku od rajčice s jelom po želji. Dobar tek!

Zavirite u našu fotogaleriju i provjerite s kojim sve namirnicama možete poslužiti grah u umaku od rajčice.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju